The Hangover Part III (2013)

 photo hangover_iii_nordic-18449485-frntl_zpsloqcqkpe.jpg 
The Hangover Part III (Komedi):
Phil, Stu och Doug har det lugnt och skönt eftersom Leslie Chow antas sitta i fängelse i Thailand, men när det blir känt att Alan och fången har haft brevkontakt triggas en del missöden igång
 
 
BETYG och RECENSION:
The Hangover var rolig, The Hangover part 2 kändes som en repris på första filmer och The Hangover part 3... ja, den är bara dum. Ännu en gång kastas vi in i den "bakfulla" tillvaron men där alkoholen nu lyser med sin frånvaro och där man försöker skoja till det genom att ha ihjäl ett oskyldigt djur under den andra scenen, och tro mig, det funkar inte. Denna bedrövelsen var något som jagade mig genom hela filmen och hur gärna jag än ville försöka tycka om The Hangover part 3 så gick det inte.
 
 photo hangover-part-iii-image03_zps19mjij6z.jpg
Chow är på fri fot och ställer till det för grabbarna.
 
I The Hangover part 3 får Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms), Doug (Justin Bartha) och Alan (Zach Galifianakis) problem med gangstern Marshall (John Goodman) efter att Alan har haft brevkontakt med Mr. Chow (Ken Jeong) som nyligen har rymt ifrån finkan och i vanlig ordning tas även Doug som gisslan. Vad som händer därefter är samma gamla skit som alltid händer. Grabbarna hamnar i trubbel och deras tappra försök att räta till problemen gör bara saker och ting ännu värre. Och har man dessutom sett de andra två filmerna så vet man även hur denna katastrofen kommer sluta väl och därför bidrar inte heller filmen med någon som helst spänning. Skämten är dessutom torrare än wellpapp och allt känns som en repris på reprisen.
 
 photo hangover-part-iii-image05_zps9miklxg0.jpg
Doug, Alan, Stu och Phil få problem.
 
Nej, The Hangover part 3 lyckas inte charma mig och med tanke på att allt är så överdrivet som det bara kan bli så blir jag inte ens underhållen för stunden. Skådespelarna imponerar inte heller på mig och det finns stunder då allt karaktärerna säger känns inövat och tillgjort vilket inte är smickrade för filmen. Men å andra sidan så hade nog inte ett bra skådespel räddat filmen från att bli ett bottennapp för hur vi än vrider och vänder på det hela så saknar The Hangover part 3 den viktigaste ingrediensen, nämligen bakfyllan. Men det finns i alla fall en scen i eftertexten som visar upp filmens rätta jag, dock dyker den upp försent och därför fyller den inte heller någon funktion. 
 
 photo hangover-part-iii-still06_zpscezh42fe.jpg
Om grabbarna vill se Doug vid liv så måste de göra som Marshall säger.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Hangover Part III.
Svensk titel: Baksmällan del 3.
Tagline: "It all ends".
Genre: Komedi.
Skådespelare: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha, Ken Jeong, John Goodman, Melissa McCarthy, Jeffrey Tambor, Heather Graham m.fl.
Regissör: Todd Phillips.
Filmmanus: Todd Phillips och Craig Mazin.
Speltid: 96 min (DVD).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2013.
Sv. Biopremiär: 31 Maj 2013.
Distributör: Warner Bros.
DVD och Blu-rayrelease: 2 Oktober 2013.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Extended Scenes • Outtakes.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Replacing Zach - The Secret Auditions • The Wolfpack´s Wildest Stunts • Pushing The Limits • Inside Focus - The Real Chow • Extended Scenes • Outtakes.
Hyr filmen hos: SF Anytime. 
Filmserien består av: The Hangover (2009).
                                   The Hangover Part II (2011).
                                   The Hangover Part III (2013).

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: