The Expendables 3 (2014)

 photo expend_zpsb56f9c1b.jpg 
The Expendables 3 (Action, Thirller, Äventyr):
När The Expendables får i uppdrag att fånga in en gammal vän som har bytt sida väljer Barney Ross att ta in nytt blod och göra sig av med det gamla gänget. Denna gången är det nämligen personligt.
 
 
FILMEN FÅR:
Det har gått fyra år sedan The Expendables kom ut och för två år sedan kunde vi se uppföljaren The Expendables 2 och nu är det alltså dags för den tredje filmen ut i skaran. De gamla veteranerna är tillbaka och de fortsätter att leverera i The Expendables 3 men det är ändå något som saknas, nämligen de gamla veteranerna! Somliga har försvunnit, nya har kommit in och en del har fått sin bildtid nerdragen för att göra plats åt yngre och för mig också okända "talanger" som inte riktigt platsar på den stora duken tillsammans med de gamla och äkta actionhjältarna. Och med ungdomar kommer också ny-moderniteter, så som tekniska prylar och därför känns det nästa som om att The Expendables möter Mission: Impossible vilket blir både på gott och ont.
 
 photo theexpende_zps15c0871c.jpg
Ut med det gamla och in med det nya.
 
I The Expendables 3 blir det dessutom personligt då en gammal vän, Stonebanks (Mel Gibson), som har bytt sida, fortfarande visar sig vara vid liv. Detta resulterar i att Barney Ross (Sylvester Stallone) inte vill riskera sitt gamla gäng och byter ut dom mot nya unga småpojkar (och flickor) och det är där filmen brister något. Jag vill nämligen inte ha in småbarn i denna typen av film eftersom det inte blir rätt, och mycket riktigt så blir det inte heller rätt. De gör praktiskt taget bort sig och in kommer då tack o lov återigen de riktiga männen för att rädda situationen, och filmen.
 
 photo ex_zpsc1162c5f.jpg
När det nya blodet inte håller måttet kommer det gamla in igen.
 
The Expendables 3 har definitivt charmen kvar men den saknar ändå kanske något av den humorn som vi fick se i The Expendables 2. Men det betyder inte att humorn inte finns där, den är bara något nedtonad och inte lika personlig som den var i den förra filmen. Det blir några interna skämt som alla kanske inte kan förstå men på det stora hela så är allt lite lättsamt och underhållande. Som jag sa nyss så är också The Expendables 3 lite mer modern och man lägger inte längre all tyngd på stora explosioner utan även på tekniska prylar. Men de stora smällarna finns definitivt där så det räcker och bli över, för med stora och gamla män kommer stora explosioner, det vet väll alla... och självklart förekommer även lite mysstunder med grabbarna.
 
 photo exp3_20130828_04662_zps25efb475.jpg
Boys will be boys.
 
De gamla veteranerna sköter sig bra när de skjuter sin vapen och är allmänt kärleksfulla på ett sådant sätt som de själva bara kan vara, och de nya äldre tillskotten tillför det där lilla extra vilket både blir kul och legendariskt medan de yngre nykomlingarna inte hör hemma där de är. De gör väll egentligen ingenting som är fel, men än att vara med, annars så är de inte sämre än någon annan. Och vi få inte heller glömma att det ibland blir lite tillgjort eftersom alla veteranerna kanske inte hör hemma på A-listan av skådespelare, men bra och underhållande blir det i alla fall ändå och jag tycker nog att The Expendables 3 håller måttet i med och motgångar. Detta är nämligen hjärndöd action när det är som bäst.
 
 photo exp_zps3828d9af.jpg
Ett nytt, jobbigt men ack så roligt tillskott.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Expendables 3.
Svensk titel: The Expendables 3.
Taglines: "New team. New attitude. New mission." och "Never send a boy to do a man's job".
Genre: Action, Thriller, Äventyr.
Skådespelare: Sylvester Stallone, Jason Statham, Harrison Ford, Arnold Schwarzenegger, Mel Gibson, Wesley Snipes, Dolph Lundgren, Randy Couture, Terry Crews, Glen Powell, Antonio Banderas, Victor Ortiz, Ronda Rousey, Kellan Lutz, Jet Li m.fl.
Regissör: Patrick Hughes.
Filmmanus: Sylvester Stallone, Creighton Rothenberger och Katrin Benedikt.
Speltid: 131 min (Extended Version, Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: USA / Frankrike.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Utgivningsår: 2014.
Sv. Biopremiär: 13 Augusti 2014.
Distributör: Noble Entertainment.
DVD och Blu-rayrelease: 15 December 2014.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Okänt.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): The Making of Expendables 3, Behind the Scenes, Featurettes, Gag Real, Christmas Runs the Gauntful.
Hyr filmen hos: SF Anytime.
Filmserien består av: The Expendables (2010)
                                   The Expendables 2 (2012)
                                   The Expendables 3 (2014)

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: