Die Hard: With a Vengeance (1995)

Photobucket
Die Hard - Hämningslöst Originaltitel: Die Hard: With a Vengeance (Action/Thriller):
En brottsling som kallar sig själv för Simon har placerat ut tidsinställda bomber lite över allt i New York och nu kräver han att John McClane ska vara med och leka "Simon Says" medan han själv försöker utföra det perfekta brottet. Med hjälp av ledtrådar ska McClane lokalisera bomberna och oskadliggöra dom innan de far i luften och till sin hjälp har han denna gången Zeus, en man som ofrivilligt måste hänga med i leken.


(Trailern börjar 30 sekunder in i klippet)


FILMEN FÅR:

Vi har varit i en skyskrapa, vi har varit på en flygplats och nu tar vi oss an gatorna och stadens alla tumlar. John McClanes (Bruce Willis) förhållande har gått i stöpet och han har dessutom tappat kontakten med sina barn. I ren desperation har han vänt sig till alkoholen, blivit avstängd från jobbet och han är nu på gränsen till att bli en alkoholist när han helt plötsligt blir återinsatt i jobbet. John McClane som annars leker hjälte på egen hand tar nu hjälp av en man som tycks vara en omvänd rasist. Eftersom Zeus (Samuel L. Jackson) är svart så hatar han vita människor fast på ett diskret sätt. Okej, John tar kanske emot hjälpen frivilligt utan har har snarare inget val men den påtvingade hjälpen bidrar helt klart till ett par härliga och roliga stunder under filmens gång.

Photobucket
Zeus och John McClane tar saker och ting på blodigt allvar.

Efter "botten dyket" med Die Hard 2 tar vi oss nu upp på ytan igen och fortsätter på samma sätt som det hela en gång började, fast med stora förändringar. Die Hard: With a Vengeance skiljer sig en hel del både från Die Hard och Die Hard 2 och det är bara något som jag ser positivt på. Filmen känns på så vis ny och det blir nyskapande med inslag av de gamla hederliga metoderna. John McClane är som han ska vara trots en del mindre förändringar i livet och han fortsätter på samma spår som han alltid har gjort. Vill säga, rädda den som räddas kan. Denna gånger är bara spelmarken större och därför mer offer. Till skillnad från de första två filmerna så finns här ingen direkt gisslan, utan större folksamlingar som befinner sig på fel platser vid fel tillfällen kan alla hamna mitt i dramat och på så vis få sätta livet till.

Photobucket
Pang och boom.

Även om Die Hard: With a Vengeance har tagit ett stort steg ifrån originalet så bjuder filmen både på action och komik som underhåller mig till max. Filmen är lite mer modern och därför inte lika "grå" och enformig som de första två. Även om Die Hard alltid kommer att vara filmen som skapade trenden så ser fortsättningen både lovande och ljus ut.

 
Tidigare filmer i Die Hard filmserien:
  1. Die Hard (1988)
  2. Die Hard 2 (1990)
 
*Betygssystemet

Kommentarer
David säger:

Detta är en ok film, men kommer inte i närheten av de två första.

2012-05-27 Kl: 19:20:35
Lina (A Freak Like Me) säger:

Jag skiljer mig från mängden och tycker självklart att de två sista filmerna är bland de bästa =)

2012-05-27 Kl: 19:42:14
URL: http://afreaklikeme.blogg.se/
David säger:

Det är ok att inte vara som alla andra.

2012-05-29 Kl: 19:16:57

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: