Thor: The Dark World (2013)

 photo thor_the_dark_world_ver2_zps76e8b32a.jpg 
Thor: The Dark World (Action/Drama/Fantasy/Sci-fi/Äventyr):
När ett urgammalt hot kommer upp till ytan måste Thor vända sig till Loki för att kunna rädda både sin kärlek Jane och hela männskligheten.
 
 
FILMEN FÅR:
Den 30 oktober 2013 steg jag in i biografen för att avnjuta Thor: The Dark World i 3D, uppföljaren till Thor som kom 2011. Lyckan var lite extra stor just då eftersom vi i Sverige fick tillgång till filmen hela nio dagar före USA och till råga på allt så hade jag en ledig biostol på varje sida om mig så jag kunde bre ut mig lite extra. Den perfekta bioupplevelse med andra ord, om vi inte räknar det faktum att filmen var just i ett onödigt 3D format som inte gjorde någon nytta alls. Nej, 3D effekterna utnyttjades inte alls i Thor: The Dark World och meningen med att ens visa filmen i 3D förstod jag mig inte på. Men men, i 3D var den utan att bjuda på någon direkt 3D upplevelse. 
 
 photo ThorTheDarkWorld4_zpsc45417d2.jpg
Åskgudarna är tillbaka
 
Jag hade rätt så höga förväntningar när det kom till Thor: The Dark World och tyvärr så måste jag erkänna att jag blev lite besviken. Filmen är absolut inte dålig, det är inte det, men den levererade inte heller allt det där som jag hade hoppats på. Jag hade sett fram emot storslagna actionscener och en atmosfär som skulle vara fylld med lite halvtorr humor, men de storslagna scenerna var ytterst få och nästan lite tama medan humorn först dök upp när halva filmen hade passerat. Men när jag väl hade tagit mig igenom halva filmen så blev det en del skratt som även förgyllde min tillvaro. Dessutom satt jag och smålog lite hela tiden bara på grund av det kära återseendet.
 
 photo Thor-The-Dark-World6_zpsa7a8dfc8.jpg
Brist på skratt men lite roligt blir det ändå trots allt.
 
Självaste Thor (Chris Hemsworth) tillhör kanske inte den roligaste skaran av folk i filmen men till min stora glädje så tappar han iallafall tröjan vid ett tillfälle och räcker nästan för mig. Men det var ändå Erik Selvig (Stellan Skarsgård) som fick mig att skratta eftersom han nu har gått och blivit lite.... galen. Darcy (Kat Dennings) som jag avgudade i Thor är nu något undantryckt och jag hade hoppats på att få se mer utav både henne och Loki (Tom Hiddleston) som tyvärr också har en mindre roll här i Thor: The Dark World jämfört med föregående film. Dessutom sprudlar inte kärleken mellan Thor och Jane Foster (Natalie Portman) lika mycket som jag hade hoppats på, men kärleken finns iallafall där och även om jag hade velat få se lite mer romantik så känner jag mig relativt nöjd.
 
 photo thor-the-dark-world-movie-trailer-screenshot-thor-and-jane-kissing_zps9b7e29ba.jpg
Lite kärlek i luften
 
Ja, Thor: The Dark World må kanske inte vara riktigt så bra som jag hade hoppats på och även om jag är lite besviken så är ändå filmen både underhållande, små rolig och bra. Och med tanke på att den är en del av Marvels underbara värld så kan man ju inte tycka illa om dem. Men filmen kunde ändå ha varit ännu lite bättre och bjudit på mer action, men den duger gott och väl som den är ändå. 
 
 photo ThorTheDarkWorld3_zps43d3b8c6.jpg
Hela gänget är samlat

Kommentarer
Monstars - Karate Hottie säger:

Sista bilden där, den scenen gillade jag he he. ;)

Svar: Samma här, nått av det bästa i hela filmen =)
...Liiinna

2014-01-08 Kl: 18:35:50
URL: http://monstars.blogg.se
Monstars - Karate Hottie säger:

..och...
"är hon död eller?" hi hi

Svar: Det med, det hade jag nästan glömt bort =)
...Liiinna

2014-01-13 Kl: 18:20:54
URL: http://monstars.blogg.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: