Coherence (2013)

 photo coherence_zpskwt9rblr.jpg 
Coherence (Science Fiction, Thriller):
Samma natt som en komet passerar jorden har några vänner samlats på en middagsbjudning. Efter att en del konstiga händelser börja äga rum så blir det stora diskussionsämnet just den omtalade kometen och ju senare på kvällen det blir desto mer underliga saker händer.
 
 
BETYG och RECENSION:
"En av de bästa science fiction filmerna på flera år". Ja, det är vad som står skriver på filmomslaget av Coherence tillsammans med massa andra smickrande ord och det kunde inte bli mer fel. Även om Coherence verkligen har potential och en intressant handling som sticker ut så förstörs hela filmen av själva upplägget och de idiotiska karaktärerna som inte kunde bli mer tråkiga om de ens försökte. Till råga på allt så är det väldigt få miljöombyten i filmen och även om de åtta karaktärerna faktiskt lämnar huset vid något enstaka tillfälle så sitter de mest stilla runt ett bord och pratar om den komet som passerar jorden och som nu också ger oanade konsekvenser på jordlivet.
 
 photo coherence4_zps1t7wjbsc.jpg
De glada middagsgästerna blir snart påverkade av en förbipasserande komet
 
Jag har väldigt svårt för filmer där det inte händer något fysiskt och med tanke på att Coherence bygger upp sin handling på diskussioner, stillasittande moment och några underliga händelser så tappar jag intresset långt innan något faktiskt börja hända. Dock är det så att filmen kräver ens fulla uppmärksamhet för att man ska hänga med i de små incidenter som faktiskt sker och sitter man och halvsover som en annan gjorde under den första titten så går det inte att hänga med i "svängarna". Då missar man nämligen alla små ledtrådar och de viktiga detaljerna som mer eller mindre är avgörande för handlingen.
 
 photo coherence3_zpsjtcgyg68.jpg
Stämmningen börjar lacka ur
 
Även om Coherence verkligen är seg och tråkig att ta sig igenom, i alla fall till en början, så har filmen något unikt som ändå kan göra den lite intressant och även något spännande. Filmen har nämligen ett nytänk vilket är ovanligt idag och hade det bara varit lite mer fart och fläkt och roligare karaktärer så hade Coherence kunnat bli hur bra som helst. Skådespelarna är dock inte heller de bästa men de lyckas i alla fall med sin uppgift att bete sig som normala vänner vid en middagsbjudning, men så börjar en del konstigheter att ske och i takt med att filmen blir intressantare så börjar också deras beteende att spåra ur.
 
 photo coherence1 gif_zpss9j8wupi.gif
Vännerna möter sig själva i mörkret.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Coherence.
Svensk titel: Coherence.
Tagline: "Rearrange your brain".
Genre: Science Ficion, Thriller.
Skådespelare: Emily Baldoni (som Emily Foxler), Maury Sterling, Nicholas Brendon, Lorene Scafaria, Elizabeth Gracen, Hugo Armstrong, Alex Manugian och Lauren Maher.
Regissör: James Ward Byrkit.
Filmmanus: James Ward Byrkit.
Speltid: 86 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: USA, Storbritannien.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2013.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Atlantic.
DVD och Blu-rayrelease: 3 September 2014.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): - .
Hyr filmen hos: SF Anytime.

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: