Think Like a Man (2012)

 photo think_like_a_man-22481226-frntl_zpsd1cc5f30.jpg 
Think Like a Man (Komedi, Romantik):
Författaren Steve Harveys har gett ut en bok, Act Like a Lady, Think Like a Man, som berättar hur kvinnor kan lära sig hur olika typer av män ser på sina förhållanden. Detta är något som vännerna Dominic, Jeremy, Cedric, Michael och Zeke bestämmer sig för att kontra genom att själva läsa boken och lära sig ett och annat.
 
 
FILMEN FÅR:
Det är ett tag sedan jag såg Think Like a Man och därför har mitt minne nu hunnit svikta en aning, vilket kanske säger ett och annat om filmen. Vad jag minns är att filmen inte var överdrivet bra men att den ändå hade sina ljusa stunder här och där, stunder som lockade fram en del små leenden samtidigt som jag lätt gled med i den lättsamma handlingen. Men bjuder en romantisk komedi som Think Like a Man på något nytt? Både ja och nej. Den ständiga jakten på den perfekta mannen är inte direkt något nytt utan det är nästan ett ämne som är lite uttjatat på film, men Think Like a Man har ändå något nytt att tillföra och det är en guidebok på hur du ska fånga honom och det är just det som filmen handlar om. Vi möter här ett gäng kvinnor som har investerat i en berömd bok som avslöjar de olika typerna, deras svagheter och beteenden. Boken innehåller typ ett facit på hur du ska göra för att fånga in honom och praktiskt taget tämja honom efter dina behov. Men blir det bra? Nja, kanske inte riktigt men som sagt så blir det ändå lite små kul här och där.
 
 photo think-like-a-man-img06_zps2f2355b8.jpg
Mya (Meagan Good) ramlar över den perfekta boken.
 
Think Like a Man bjuder på en bergochdalbana i förhållandens värd. Det går upp och det går ner och oron för att krascha är hög trots tydliga riktlinjer. För att fånga in den perfekta mannen så måste man tydligen tänka som en och det är något som kvinnorna i Think Like a Man ger sig på. Till sin hjälp har de den perfekta boken som guidar dom in i dejting träsket av specifika exemplar. Vi möter här bland annat mammas pojke som träffar singelmamman, han som är rädd för att binda sig och tjejen som vill ha en ring på sitt finger, drömmaren och kvinnan som är sin egna man, och playern som få problem med tjejen som har en 90 dagars regel. Ja, tjejerna ställer hårda krav men männen de träffar är redo att anpassa sig, tack vare boken som de också har läst och det går väll si sådär till en början i alla fall. Men alla spel har ett slut.
 
 photo think-like-a-man-img03_zpsbe1f82c2.jpg
Männen ramlar också över den "perfekta" boken som också visar sig vara deras största fiende
 
Think Like a Man är som sagt en lättsam komedi och det värsta är ändå att de specifika männen som vi här få se faktiskt existerar och tro mig, jag har typ träffat dom alla. Skådespelarna gör sina roller bra men det finns självklart de som gör dom bättre än andra. Det må dessutom bli lite överdrivet på sina ställen och det finns stunder då jag undrar varför man ens försöker. Men utan en kamp så blir det inget drama och blir det inget drama så blir det ingen film. Think Like a Man är dessvärre inte den bästa romantiska komedin som finns där ute men den går an att se när du vill fördriva tiden men lite lagom dum och barnslig underhållning.
 
 photo think-like-a-man_zpse2022a11.jpg
Det är inte alltid så lätt att komma innanför trosorna på en kvinna
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Think Like a Man.
Svensk titel: Think Like a Man.
Baserad på boken: Act Like a Lady, Think Like a Man, av Steve Harvey.
Tagline: "Let the mind games begin".
Genre: Komedi, Romantik.
Skådespelare: Michael Ealy, Jerry Ferrara, Meagan Good, Regina Hall, Kevin Hart, Taraji P. Henson, Terrence Jenkins, Jenifer Lewis, Romany Malco, Gary Owen, Gabrielle Union, La La Anthony, Chris Brown, Wendy Williams, Sherri Shepherd m.fl.
Regissör: Tim Story.
Filmmanus: Keith Merryman och David A. Newman.
Speltid: 117 min.
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Produktionsland: USA.
Utgivningsår: 2012.
Åldersgräns: 11 år.
Sv. Biopremiär: - .
DVD-release: 24 april 2013.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Gag reel, Deleted Scenes.
Filmserien består av: Think Like a Man (2012).
                                   Think Like a Man Too (2014).

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: