Android Cop (2014)

 photo robotic_cop_blu_ray_zps687cc7e3.jpg 
Android Cop (Action, Science Fiction):
Året är 2045 och poliskåren har utökat sina resurser med högteknologisk Androider samtidigt som en dödlig smitta härjar i staden. Polisen Hammond paras motvilligt i hop med Android "Andi" och tillsamman invaderar de den förbjudna zonen där de snart upptäcker att konspiration kan ligga bakom sjukdomsfallen.
 
 
FILMEN FÅR:
Då var det dags igen för en dålig B-film som är så genomrutten att den nästan blir "bra" och självklart är det The Asylum som ligger bakom... fanskapet. Denna gången är det filmen RoboCop som har fått sig en lågbudget version med namnet Android Cop, eller Robotic Cop som filmen heter här i Sverige. Det tar inte mer än 1 sekund fören vi är inkastade rätt i förhandlingen och redan där skriker filmen B, och det är inte vackert. Som vanligt är skådespelarna bedrövliga och effekterna är ännu värre vilket inte alls är till filmens fördel. Men som jag har sagt innan så är detta lite av tjusningen med såna här filmer. De är så dåliga att de blir underhållande på sitt egna lilla sjuka vis men visst blir det då också en plågsam filmupplevelse som man helst inte vill genomlida igen.
 
 photo roboticcop.jpeg
En skara B-skådisar.
 
Android Cop skiljer sig något litet från andra filmer av The Asylum eftersom filmen inte härmar RoboCop till punkt och prickar utan filmen slänger även in andra kända filmer i handlingen, så som stulna moment från filmen Surrogates. Det som förbryllar mig mest är att handlingen inte alls är vidare lik RoboCop och därför förstår jag inte riktigt meningen med att göra en copycat, vilket är The Asylum kännetecken. Förutom att påminna om RoboCop och Surrogates så påminner även Android Cop om tv-serien Almost Human och då eftersom Androiden "Andi" (Randy Wayne) och polisen Hammond (Michael Jai White) har ungefär samma hatkärlek till varandra som karaktärerna i den serien har, men det blir långt ifrån lika bra och underbart här i Android Cop.
 
 photo androidcop-1.jpg
Bromancen är lånad från Almost Human.
 
Ja, Android Cop är en klassisk B-film med ett extra stort B och hela filmen är rent ut sagt bara dum. Handlingen är så i hopplockade att man knappt vet vad det är man tittar på och de stora likheterna till andra filmer som så tydligt finns där är inte smickrande för någon. Men även om Android Cop må vara dålig så bjuder filmen på en stor överraskning framemot slutet som genast gör den lite bättre och bara det gör att betyget flyger upp en aning. Men annars så småskrattar jag mig igenom filmen och då är det inte för att filmen är rolig utan för att den är så fruktansvärt dåligt, men underhållande blir det trots allt.
 
 photo androidcop11.jpg
Som taget ur filmen Surrogates.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Android Cop.
Svensk titel: Robotic Cop.
Genre: Action, Science Fiction.
Skådespelare: Michael Jai White, Randy Wayne, Kadeem Hardison, Larissa Vereza, Charles S. Dutton m.fl.
Regi: Mark Atkins.
Manus: Mark Atkins.
Speltid: 88 min.
Språk: Engelska.
Produktionsland: USA.
Utgivningsår: 2014.
Taglines: - .
Åldersgräns: 15 år.
Biorelease: - .
Distributör: Take One.
DVD och Blu-rayrelease: 21 Maj 2014.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.

Kommentarer
Sofia - En blogg om tv-serier säger:

sv: det är bloggportalen som har det omröstningssytemet så det är inte någon annan sida som jag har tagit den ifrån :)

2014-06-03 Kl: 11:33:39
URL: http://seriebloggen.com

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: