The Love Punch (2013)

 photo TheLovePunch_zps6fbeeb2c.jpg 
The Love Punch (Komedi): 
Richard är en medelålders man som precis har sålt sitt företag och han ser nu fram emot sin pension. Men till hans stora fasa upptäcker han att köparen har kört företaget i botten och de anställdas pensionsfonder är nu ett minne blott. I hopp om att hitta bedragaren slår sig Richard samman med sin ex-fru Kate, allt för att kunna hämnas och återta sina stulna pengar.
 
 
FILMEN FÅR:
Den senaste tiden har det tydligen blivit väldigt poppis med filmen där något äldre människor lever livet som om de vore 20 år och The Love Punch tillhör en av dessa. Vi möter här Richard (Pierce Brosnan) och hans ex-fru Kate (Emma Thompson), två personer i medelåldern som har blivit bestulna på sina fonder. Deras livs besparande är borta och deras kommande pension har därför slutat att existera. Men i stället för att få ett nervöst nervsammanbrott slår de sig samman för att leta rätt på den skyldige och ta tillbaka det som är deras. Just i detta fallet rör det sig om en stor diamant som är värd flera miljoner dollar och som de anser kunna kompensera för det som de har förlorat. Filmen bjuder därför på ett något fjantigt, överdriven och inte minst orealistiskt äventyr som tyvärr inte riktigt faller mig i smaken. Det blir nämligen lite för mycket av det goda och jag kan inte sluta tänka på Pierce Brosnan och hans tid som Mr. Bond när han här slungar sig fram på Paris gator, dock inte lika smidig men det finns ändå likheter.
 
 photo thelovepun_zps9adf7847.jpg
Dags att leka detektiver.
 
Samtidigt som Richard och Kate leker professionella tjuvar kommer självklart också gammalt gnabb av alla de former upp till ytan igen, och vare sig de vill det eller ej så börjar sakta men säkert den gamla kärleken att uppstå från grunden igen. Detta är självklart något som en av dom förnekar vilket bara gör filmen ännu lite töntigare. The Love Punch blandar alltså romantik men brottslighet och hämnd och även om det kan vara kul att se två 50-plusare bete sig som barn så blir det lätt lite för mycket av det goda. De beter sig nämligen som små barn emellan åt och där drar jag min gräns.
 
 photo the-love-punch-emma-thompson-pierce-brosnan-01-636-380_zps4c65a3c0.jpg
Kärleksgnabb.
 
Men mot all förmodan så är ändå The Love Punch en lättsam komedi som trots allt har glimten i ögat, och med tanke på att jag själv inte blir yngre så kan jag glädja mig åt att även gamlingar kan bete sig som barn och komma undan med det. Det blir faktiskt en del klena skratt men dessvärre så är ändå inte filmen vidare bra. Den är dessutom väldigt förutsägbar vilket gör att vem som helst lär kunna räkna ut hur det hela kommer sluta långt innan vi ens är där och därför lyser också spänningen med sin frånvaro. The Love Punch är alltså inte en så lyckad filmen men vill du småskratta åt hjärndöd och fjantig underhållning så kan detta vara filmen för dig.
 
 photo the-love-punch05_zpsc056c02f.jpg
Utklädnad is the shit när man ska stjäla diamanter
 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Love Punch.
Svensk titel: The Love Punch.
Genre: Komedi.
Skådespelare: Pierce Brosnan, Emma Thompson, Timothy Spall, Celia Imrie, Tuppence Middleton, Louise Bourgoin, Marisa Berenson, Sabine Crossen, Eleanor Matsuura, Patrice Cols m.fl.
Regi: Joel Hopkins.
Filmmanus: Joel Hopkins.
Speltid: 94 min (Blu-ray).
Språk: Engelska / Franska.
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska.
Produktionsland: Frankrike.
Utgivningsår: 2013.
Taglines: "You can't pinch a diamond without stealing a few hearts".
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Biorelease: - .
Distributör: Scanbox.
DVD och Blu-rayrelease: 27 Augusti 2014.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: