Metal Tornado (2011)

Photobucket
Metal Tornado (Drama/Sci-fi/Katastroffilm):
Några forskare har kommit på en ny metod för att förse världen med energi, men när projektet ger ifrån sig ett bakslag hotas hela världen av en magnetisk tornado som snabbt växer sig allt större.


TV-FILMEN FÅR:

Av någon konstig anledningen så har jag en svaghet för B:iga katastroffilmer just som Metal Tornado. Det är något med de värdelösa effekterna, de dåliga skådespelarna och de extremt töntiga katastroferna som lockar mig och vare sig jag vill det eller ej så älskar jag att hata dessa filmer. Jag brukar i vanliga fall ge dessa filmer ett rätt så dåligt betyg men det är något med Metal Tornado som fångar mitt intresse och som få mig att sitta kvar i soffan och avnjuta tiden framför teven. Men självklart brister även denna filmen på alla punkter som vi blir tilldelade. Eftersom det är en B-film så är de flesta utav skådespelarna fruktansvärt dåliga, karaktärerna är tråkiga och effekterna är ett trams. För en gång skull så har de inte ens lyckats med att få jorden att se verklig ut ifrån rymden och då är det riktigt illa.

Photobucket
Jorden, på ett sätt som vi inte är vana att se den.

Till råga på allt så är katastrofens uppkomst som ett stort skämt. Någon sitter i sin källare och tycker på datorn för att komma fram till ett nytt sätt att skapa och spara energi. Vipps så har man skapat en magnetisk tornado som suger in all metall den kan komma över med ett undantag, för helt plötsligt slungar minitornadon iväg ett kretskort som tar död på den mannen som har upptäckt ett problem med energisparandet. Det dröjer nu inte länge fören världen är i kaos eftersom de snart testar projektet på riktigt och i en mycket större skala.

Photobucket
Minimagnetisk tornado.

Självklar finns här som i alla andra katastroffilmer någon som försöker varna forskarna, och i detta fallet blir det det döde mannens fru. Men som vanligt vill inte storgubbarna lyssna utan fortsätter med sitt projekt i goda ro, något som de senare alltid kommer få ångra. Men som vanligt så finns här även de smarta typerna som går bakom ryggen på sin chef för att rädda världen. Så ja, Metal Tornado är på det stora hela precis som vilken annan billig katastrof tv-film som helst, skillnaden är bra den att filmen lyckas fånga mitt intresse på ett positivt sätt genom sin dumhet. Så jag tittar tålmodig klart på filmen och när den äntligen är slut så kan jag andas ut. Men filmupplevelsen är ändå något som jag inte kan vara utan och det spelar helt enkelt ingen roll om filmen är dålig eller ej, för den är ändå värd att se.

Photobucket
The bad Guy...

Photobucket
... and the good guys
.
 
*Betygssystemet

Kommentarer
Tess säger:

Titeln fick mig att skratta så denna måste jag kolla upp :-D

2012-04-19 Kl: 20:02:08
URL: http://highlandertess.blogg.se/

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: