Grindhouse (2007)

Death Proof
Death Proof (Thriller/Action):
Jungle Julia, Shanna och Arlene ger sig av på en rolig utekväll för att få lite uppmärksamhet, men det hela går inte som planerat. De möter Stuntman Mike som senare underkvällen börjar en galen jakt efter flickorna i sin bil.


Filmen får:

Death Proof har ett rykte om sig om att vara rätt så dålig, i alla fall är det vad alla som jag känner säger, men så dålig är faktiskt inte filmen. Även om Death Proof inte är ett mästerverk så är den underhållande och roande för stunden. Trots att filmen inte fångar mitt intresse från första början så kommer jag in i den någon gång i mitten och upptäcker då att den är helt okej. Jag beundras av att de har satt in en vanlig skådespelerska som inte är gjort utav skin och ben. Karaktären Butterfly har istället lite mage och är ändå het och vacker att titta på. Filmen bjuder dessutom på en galen bilfärd som inte kan sluta annat än illa och jag sitter med spänning och väntar på vem som ska dö. Så på det stora hela så är detta en helt okej och bra film som fungerar för stunden.



Planet Terror
Planet Terror (Action/Skräck):
Polishuset i en liten amerikansk småstad tvingas att hantera attackerna från en samling mordiska och smittade människor kallade "sickos". En kvinna vid namn Cherry, som har ett vapen som ben, och hennes partner går till motattack mot zombierna ihop om att utrota dom.


Filmen får:

Den andra delen i Grindhouse serien är däremot precis lika dålig som jag har hört. Terror Planet känns mer som en dålig kopia av en gammal film jag såg för flera år sedan, men jag kan bara inte komma ihåg vilken film den påminner om. Det är splatter och ett dåligt manus som får denna filmen att rulla på i ett mörker av tristess. Det ända som är bra med filmen är att Cherry fick ett vapen som ben, men annars är det inte mycket att lägga ögonen på. Visst finns det fräckhet och action i filmen, men det räcker inte för att göra den bra. Vi har redan sett så många zombie filmer och därför börjar det bli uttjatat.


Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: