The Woman in Black 2: Angel of Death (2014)

 photo woman-in-black-2 angel-of-death_zpsfpj0f3us.jpg 
The Woman in Black 2: Angel of Death (Drama, Rysare, Skräck, Thriller): 
Andra världskriget har nått London och en grupp barn beger sig till tryggheten på den engelska landsbygden tillsammans med Miss Eve Parkins och Mrs. Jean Hogg. De bosätter sig på det övergivna godset Eel Marsh House som ligger väl isolerat med endast en smal vägbank som leder dit från fastlandet. Men det som ska vara en trygg plats för barnen visar sig vara ett mycket ogästvänligt hus som redan har ett gäng döda och ondskefulla invånare.
 
 
BETYG och RECENSION:
The Woman in Black 2: Angel of Death är en uppföljare till filmen The Woman in Black som kom 2012 och denna uppföljare utspelar sig ca 20-40 år efter händelserna i den första filmen. Trots att jag inte har sett den första filmen så går det att få grepp om handlingen och det krävs inte många hjärnceller för att förstå att kvinnan i svart är detsamma spöke som styrde händelserna i den första filmen... och att hon nu är tillbaka för att ha ihjäl ännu fler barn. Dock vet jag inte exakt vad som hände i den första filmen men jag fick de viktigaste bitarna förklarad för mig, så som grundstory och slut, och därför underlättade det min titt på uppföljaren. I The Woman in Black 2: Angel of Death tar vi oss ut till den öde landsbygden under andra världskriget där två kvinnor söker skydd tillsammans med några barn. Men ett mordiskt spöke härjar i krokarna vilket gör deras vistelse där mer osäkert än London som bombas av Tyskarna.
 
 photo wib ang_zpshrfwedfe.jpg
Mrs. Jean Hogg (Helen McCrory) och Miss Eve Parkins (Phoebe Fox) tror de har fört barnet till säkerhet, men de har fel.
 
The Woman in Black 2: Angel of Death är en film som är menad att skrämma skiten ur en men tyvärr är den inte mer skrämmande än någon som säger "Bu" lite oanmält. Och det värsta är ändå att om ett ord som det hade ekat genom ens hus när man är som minst förberedd så finns risken att man hoppar till och blir rädd, men eftersom vi vet vad som komma skall här i The Woman in Black 2: Angel of Death så blir det inte det minsta otäckt. En del spöklika varelse må blinka förbi, en del barn må dö, dörrar stängs utan förklaring och en del gamla leksaker börja röra på sig, men otäckt blir det tyvärr ändå inte. Dock får ändå filmen lite beröm för den obehagliga omgivning som den utspelar sig i och de mörka och fuktiga korridorerna i det förfallna huset är ju faktiskt inte vidare inbjudande vilket är ett plus.
 
 photo WOMANINBLACK2SETPT1-1_zpsss0k7bqe.jpg
The Woman in Black lurar i mörkret
 
Nu är det ju tyvärr så att jag verken tycker om filmer som utspelar sig under andra världskriget, barn eller skräckfilm och därför har The Woman in Black 2: Angel of Death inte mycket som talar för sig. Till råga på allt så är filmen brittisk och den dialekten är något som jag har lite svårt för, vilket då också blir ännu ett irritationsmoment och skådespelarna känns dessutom medelmåttiga. Dessutom är väll meningen med skräckfilmer att man ska blir rädd och blir man inte det så har de inte mycket att komma med. Men trots alla nackdelar så går det ändå att ta sig igenom filmen på två försök och jag som gillar romantik finner dessutom lite krydda i det svaga dramat som utspelar sig mellan fröken Eve Parkins (Phoebe Fox) och piloten Harry Burnstow (Jeremy Irvine) som självklart råkar dyka upp precis när de behöver lite räddning. Men annars så har tyvärr inte The Woman in Black 2: Angel of Death mycket att komma med och jag som annars är så blödig kan inte ens känna sorg när barnen eller någon annan dör vilket det är en stor brist på förmågan att förmedla känslor från tv-rutan till tittaren. Så nej, The Woman in Black 2: Angel of Death är tyvärr inte en film som jag kan rekommendera men för den lättskrämda kanske detta ändå är något att se.
 
 photo wib-angels-of-death01_zpsgwornzdy.jpg
En gnutta spydig romantik börjar uppstå i skräckens hus
 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Woman in Black 2: Angel of Death.
Svensk titel: The Woman in Black 2: Angel of Death.
Tagline: "She never forgives. She never forgets. She never left".
Genre: Drama, Rysare, Skräck, Thriller.
Skådespelare: Phoebe Fox, Helen McCrory, Jeremy Irvine, Oaklee Pendergast, Amelia Pidgeon, Casper Allpress, Pip Pearce, Leilah de Meza, Jude Wright, Alfie Simmons, Amelia Crouch, Adrian Rawlins, Leanne Best m.fl.
Regissör: Tom Harper.
Filmmanus: Jon Croker.
Speltid: 98 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: Storbritannien / USA / Kanada.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Utgivningsår: 2014.
Sv. Biopremiär: 13 Februari 2015.
Distributör: Scanbox.
DVD och Blu-rayrelease: 15 Juni 2015.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Deleted Scenes • Pulling Back The Veil • Chilling Locations.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Deleted Scenes • Pulling Back The Veil • Chilling Locations.
Hyr filmen hos: SF Anytime. 
Filmserien består av: The Woman in Black (2012).
                                   The Woman in Black 2: Angel of Death (2014).

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: