12 Rounds (2009)

 photo 12_rounds_blu_ray_zpssvhmgf6x.jpg 
12 Rounds (Action, Kriminalare, Thriller): 
Polisen Danny Fisher upplever sin värsta dag någonsin när hans flickvän Molly blir kidnappad av en förrymd fånge. För att få återse henne måste han lösa och utföra 12 farliga uppdrag under tidspress.
 
 
BETYG och RECENSION:
12 Rounds är den första filmen ut i en filmserie som än så länge och förhoppningsvis bara kommer bestå av två delar och det märks tydligt att det är samma regissör bakom denna filmen som till Die Hard 2. Och för att locka till sig ännu fler tittare så tåls det kanske även att nämnas att producenten är densamma som till Speed, vilket influerar filmen desto mer. Till råga på allt så känns vissa delar av filmen vara lånade av Taken (t.ex repliken: "I will find you, and I will kill you") och detta få mig att undra, erbjuder 12 Rounds oss ens något nytt eller är filmen bara en stor fet copy cat där allt är taget från en annan film? Och tyvärr så finns här inte mycket nytt och jag tror inte ens att jag ljuger om jag säger att alla scener är identiska med någon scen från någon annan film.
 
 photo 12_zpsewffgbzt.jpg
Mobilen, bussen, bomben, ja de alla finns med i andra filmer
 
John McClane...jag menar Jack Traven, nej Bryan Mills... förlåt, Danny Fisher (John Cena) få problem här i 12 Rounds när hans flickvän Molly (Ashley Scott) kidnappas av en förrymd fånge, Miles Jackson (Aidan Gillen), som har en och annan sak uppklarad med polisen och för att rädda henne måste nu Danny utför vissa... uppgifter i en viss ordning. Med en mobiltelefon i handen mottar han gåtor av kidnapparen som han sedan löser och när det väl är gjort måste han ta sig ur den ena kniviga situationen efter den andra. Misslyckas han så går en bomb av och han dör då tillsammans med många andra. Ja, handlingen känns igen och vi har sett detta i flera filmer dessförinnan vilket också gör att filmen blir aningen små tråkig. Dessutom kan vem som helst räkna ut hur det hela kommer sluta innan vi ens är där och det gör också filmen aningen platt och spänningslös. Men även om 12 Rounds är som en öppen bok så blir det ändå lite små spännande här och där eftersom vi inte vet var nästa bomb kommer dyka upp och hur Danny kommer lösa fallet, allt vi vet är att han kommer göra det.
 
 photo 12 roun_zpsreqgbcck.jpg
Danny måste lösa en del farliga uppdrag annars smäller det.
 
Tyvärr så bjuder alltså inte 12 Rounds på något nytt och detta eftersom allt känns bekant, men som ett litet plus i kanten så kan jag i alla fall inte hitta mycket fel på skådespelarna som alla tycks passa bra in i sina roller. De är kanske lite för macho och vissa repliker flyter kanske inte på allt för bra men överlag så passar de i alla fall in i filmen. Dock är specialeffekterna något billiga och för att vara ett mellanting mellan en A och en B-film så överlever 12 Rounds på ett hårsmån. Filmen är verken bra eller dålig men den funkar i alla fall när man är uttråkad och vill få tiden att gå.
 
 photo 12 round_zpsla3qesms.jpg
Kommer Danny lyckas rädda sin flickvän ur Miles Jackson grepp? 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: 12 Rounds.
Alternativ titel: Twelve Rounds.
Svensk titel: 12 Rounds.
Tagline: - .
Genre: Action, Kriminalare, Thriller.
Skådespelare: John Cena, Aidan Gillen, Ashley Scott, Steve Harris, Brian White, Gonzalo Menendez, Taylor Cole, Kyle Clements, Travis Davis m.fl.
Regissör: Renny Harlin.
Filmmanus: Daniel Kunka.
Speltid: 108 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Utgivningsår: 2009.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: SF (20th Century Fox).
DVD och Blu-rayrelease: 14 Oktober 2009.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Commentary by Writher Daniel Kunkan and Actor John Cena • A Crash Course: John Cena Stunts • Nerver- Before-Cena Gag Reel • Alternate Ending.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Commentary by Writher Daniel Kunkan and Actor John Cena • Streetcar Crossing: Film with Caution • A Crash Course: John Cena Stunts • Nerver- Before-Cena Gag Reel • Keeping Score: The Music of 12 Rounds • Round and Ronud with Renny and John • Bonus Rounds • Alternate Endings.
Hyr filmen hos: SF Anytime
Filmserien består av: 12 Rounds (2009).
                                   12 Rounds 2: Reloaded (2013).

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: