12 Rounds 2: Reloaded (2013)

 photo 12_rounds_reloaded_blu_ray_zpsusodrzww.jpg 
12 Rounds 2: Reloaded (Action, Thriller): 
Akut-ambulanspersonalen Nick Malloy får ett skärmande samtal från en psykopat som har kidnappat hans fru och för att få tillbaka henne vid liv kräver Heller att Nick utför 12 utmaningar under tidspress, utan att koppla in polisen. Lyckas Nick med sina uppgifter så kommer hans fru Sarah släppas fri, men misslyckas han så kommer inte bara hon att dö utan Heller kommer då även släppa loss en mordvåg.  
 
 
BETYG och RECENSION: 
12 Rounds 2: Reloaded är uppföljaren till 12 Rounds som kom ut 2009 och här är, tyvärr, handlingen typ densamma fast men med helt nya karaktärer. Den nya huvudpersonen Nick Malloy (Randy Orton) måste ta sig an samma uppgift som John Cena hade i rollen som Danny Fisher i föregående film, vill säga att under tidpress lösa 12 gåtor, utföra uppgiften och på så vis rädda livet på sin fru Sarah (Cindy Busby). Misslyckas han så dör frugan och galningen Heller (Brian Markinson) kommer då också att dra igång en våg av mord. Ja, som ni hör så är det samma story fast med nya skådespelare i nya roller och därför ryker också spänningen en aning. Och precis som i föregående film så kan man även här lista ut slutet redan innan filmen ens har börjat.
 
 photo 12-2c_zps5p8b4gle.jpg
Nicks vanliga dag blir till ett helvete när frugan kidnappas.
 
Jag har alltid tyckt och trott att man ska bygga vidare på något när det rör sig om en uppföljare, men eftersom 12 Rounds 2: Reloaded tar in helt nya karaktärer som saknar samband med den föregående filmen så brister min teori en aning. Trots att de både filmerna har samma upplägg så känns det inte som om att de hänger ihop vilket också gör att denna filmen känns helt meningslös. Förutom att de har ändrat småsaker i innehållet och ersatt rollistan med nya talanger så är ändå själva uppdraget detsamma, men istället för att sätta in en polis i ledningen så har vi här en ambulanspersonal som brister i sitt yrke. Det är nämligen A och O för en personal inom akutsjukvården att bevara lugnet, även i de mest blodiga, våldsamma och katastrofala fallen, men när vi ser till Nicks reaktion under inledningsolyckan av filmen så brister han något förfärligt och detta få mig att ifrågasätta hela filmen. Randy Orton som tar sig an huvudrollen må kanske inte vara den bästa skådespelaren men vi kan ändå inte lägga skulden på honom eftersom han bara följer regissörens order. Det är alltså en brist på karaktären och inte hos skådespelaren.
 
 photo 12-2_zps9cmw14ux.jpg
Tommy (Tom Stevens) och Nick i en knivig situation
 
Till skillnad från 12 Rounds så håller 12 Rounds 2: Reloaded ett högre tempo och filmen rusar fram i maxfart. Vi få ingen tid att landa emellan uppdragen som Nick utsätts för utan så fort han har klarat av ett så drar nästa igång. Filmens tempo är väll en utav de få fördelarna som den har men annars så är allt som en kopia av sin företrädare, så väl som att den saknar spänning. Det går att förutspå så gott som allt och filmens slut är en självklarhet vilket förstör mycket utav spänningen och precis som med föregående film så ligger den lilla spänning som faktiskt finns i vad som blir det nästa uppdraget. Att vi sedan vet på ett ungefär hur det kommer gå och sluta är bara en småsak som vi få leva med och över lag så är även 12 Rounds 2: Reloaded en hjärndöd actionfilm som vill vara klurig, dock utan större framgång, men som tillfällig tidsfördriv så funkar även denna filmen någorlunda bra.
 
 photo 12-2w_zps6jgjolvf.jpg
Heller, en galen psykopat
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: 12 Rounds 2: Reloaded.
Svensk titel: 12 Rounds: Reloaded.
Tagline: - .
Genre: Action, Thriller.
Skådespelare: Randy Orton, Tom Stevens, Brian Markinson, Venus Terzo, Cindy Busby, Sean Rogerson, Colin Lawrence, Chelsey Reist, Sebastian Spence, Janene Carleton m.fl.
Regissör: Roel Reiné.
Filmmanus: David Benullo.
Speltid: 95 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Utgivningsår: 2013.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: SF (20th Century Fox).
DVD och Blu-rayrelease: 14 Augusti 2013.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Randy Orton Reloaded • The Action of 12 Rounds 2: Reloaded • Locations: From Heller´s Lair to Super Factory.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Locations: From Heller´s Lair to Super Factory • The Action of 12 Rounds 2: Reloaded • Randy Orton Reloaded.
Hyr filmen hos: SF Anytime
Filmserien består av: 12 Rounds (2009).
                                   12 Rounds 2: Reloaded (2013).

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: