Scary Movie 3 (2003)

 photo scarymovie3_zps4436c153.jpg 
Scary Movie 3 (Skräckkomedi, Parodi): 
Cindy har kommit upp en bit på näringskedjan och jobbar nu som en reporter för en tv-kanal, men det betyder inte att hon få en lugn stund. När mystiska videoband och fältcirklar dyker upp bestämmer hon sig för att undersöka saken och hon måste även hjälpa presidenten med att förhindra en utomjordisk invasion.
 
 
FILMEN FÅR:
Scary Movie "sagan" fortsätter och vi är nu inne på del 3 där det är dags att göra narr av ytterligare några filmer. Scary Movie 3 riktar till största del in sig på att driva med filmerna The Ring, Signs och 8 Mile men vi få självklart också se inslag från andra välkända filmer så som The Matrix trilogin. Ännu en gång ser vi Anna Faris i ledningen som den något otursdrabbade Cindy och vid sin sida har hon självklart bästa vännen Brenda (Regina Hall), övriga karaktärer är nya men deras ansikten är alla välkända och de tillför alla något.
 
 photo scarymovie33_zps227bb02b.jpeg
Cindy tycks inte kunna få ett break.
 
Vår lilla Cindy har ny växt upp, utbildat sig och fått en underlig son vid namn Cody (Drew Mikuska) på halsen, Han må inte vara hennes kött och blod men hon säger i alla fall att hon älskar honom och kanske är det därför som hon går genom eld och lågor för att rädda livet på honom efter att han har råkat se en film han inte skulle se, eller så är det bara för att rädda sitt egna skinn. Ja, det drivs där kraftigt med filmen The Ring och jag måste även säga att Scary Movie 3's version av den filmen är bättre än originalet. Till nykomlingarna hör också George (Simon Rex) och Tom (Charlie Sheen) var historia riktar in sig på att driva med filmerna 8 Mile och Signs och likheterna är många fast de är självklart en aning tillskruvade och kanske även där rent av till det bättre.
 
 photo scarymovie333_zps1f5f3e7b.jpg
Det bjuds på vibbarna och invasioner vars handling är lånad från Signs
 
Återigen blir det tyvärr en del bajs och kiss skämt som inte alls är vidare tilltalande men vid sidan om det så inträffar fortfarande en del smårolig saker som kan få en att dra på smilbanden. Visst det må kanske inte bli riktigt lika roligt som i den första filmen men Scary Movie 3 har ändå kvar lite av sin dumma charm, den är bara väl gömd i skuggan och precis som vanligt överdrivs allt och ingenting. Scary Movie filmserien är trots allt några av de mest framgångsrika parodierna som dessvärre aldrig tycks få ett slut. Ja, det börjar bli lite uttjatat men även om vi börjar få nog så funkar den dumma humorn någorlunda bra ännu och än är det inte slut på "lidandet".
 
 photo scarymovie3333_zpse9f8b9d2.jpg
Och det blir lite rapp i 8 Mile stil
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Scary Movie 3.
Svensk titel: Scary Movie 3.
Tagline: "Great trilogies come in threes".
Genre: Skräckkomedi, Parodi.
Skådespelare: Anna Faris, Simon Rex, Regina Hall, Charlie Sheen, Pamela Anderson, Jenny McCarthy, Jeremy Piven, Anthony Anderson, Darrell Hammond, Denise Richards, Kevin Hart, Drew Mikuska, Leslie Nielsen, Queen Latifah, Eddie Griffin, Camryn Manheim m.fl.
Regissör: David Zucker.
Filmmanus: Craig Mazin och Pat Proft.
Speltid: 82 min (DVD).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Land: USA / Kanada.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Utgivningsår: 2003.
Sv. Biopremiär: 13 Februari 2004.
Distributör: SF.
DVD-release: 30 Juni 2004.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza (Filmen har utgått).
Extramaterial (DVD): Borttagna scener, Så gjordes Scary Movie 3, Filmklipp, Bakom kulisserna - Aliens vs Hulk. Kommentarer av regissören.
Hyr filmen hos: SF Anytime.
Filmserien består av: Scary Movie (2000).
                                   Scary Movie 2 (2001).
                                   Scary Movie 3 (2003).
                                   Scary Movie 4 (2006).
                                   Scary Movie 5 (2013).

Kommentarer
Nathalie Isaksson säger:

Så längesedan man såg denna! Jag har sett alla i serien, det är så synd att dom blev sämre och sämre för varje film som kom ut då ettan faktiskt var himla kul. Älskade parodier förr, känns osm jag lämnat dom bakom mig nu dock.

Svar: Den första filmen funkar än men sen är det mest bara lite näää över det hela.. Men jag håller med dig, parodier va bättre förr, när man va yngre =)
...Liiinna


bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: