2 Guns (2013)

 photo 2guns_zpsd0b37d92.jpg 
2 Guns (Action, Drama, Komedi, Kriminalare, Thriller):
En DEA agent och en marinunderrättelseofficer har båda gått undercover för att råna en bank vars pengar tillhör en drogkung, och därefter är meningen att de ska sätta dit varandra. Men det är först när saker och ting går fel som de upptäcker att de båda står på samma sida av lagen
 
 
FILMEN FÅR:
Denzel Washington och Mark Wahlberg, två etablerade skådespelare i en och samma actionkomedi, det kan väll inte direkt gå fel? Och nej, det gör det inte heller. 2 Guns bjuder på ett actionladdat thrilleräventyr där humorn skiner igenom lite smått i takt med att skotten går av och även om jag kanske inte brukar tycka om filmer som kretsar kring drogkarteller och maffiatyper så rullar filmen på relativt bra då den bjuder på en lättsam underhållning.
 
 photo 2-guns-02_zps70cad46d.jpg
Drogkartellen styr och ställer
 
Denzel Washington och Mark Wahlberg syns i rollern som Bobby och Stig, två hemliga agenter som är omedvetna om varandras undercover jobb. De har blivit lurade till att råna en bank vars pengar tillhör den drogkung och därefter ska de sätta dit varandra, men när det väl är gjort hamnar de båda självklart i knipa. Det är också då som de inser att någon har vänt dom ryggen och att de två står på samma sida. Washington och Wahlberg skapar tillsammans ett fint lite partnerskap och med tanke på att deras karaktärer är så olika som de bara kan bli så uppstår det då också lite humor.
 
 photo 2-guns-09_zps5e32bb70.jpg
Bobby och Stig finner varandra
 
Nu är det tyvärr så att 2 Guns är något för extrem för sitt egna bästa och det finns stunder då allt tycks spåra ur och flippa. Alla går bakom ryggen på alla vilket lätt kan gör det hela lite rörigt för det okoncentrerade ögat. Men filmen har ändå de där starka egenskaperna som jag kan leta efter i en actionkomedi och även om vissa små detaljer inte intresserar mig så skrattar jag till här och där. Mark Wahlberg är den som bjuder på ungefär densamma härlig karaktär som han alltid gör, en något kaxig och självgod sate, medan Denzel Washington ger oss en något mer tillbaka dragen karaktär som ändå är väldigt säker på det han gör. Tillsamman skapar de i alla fall Hollywoodmagi och ger oss en underhållande actionkomedi men som kräver en hel del koncentration. 2 Guns är kanske inte överdrivet bra men inte heller dålig, utan den bara är vad den är.
 
 photo 2-guns-10_zps580c1d73.jpg
Vem kan man egentligen lita på? 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: 2 Guns.
Svensk titel: 2 Guns.
Tagline: "2 Guns, 1 Bank".
Genre: Action, Drama, Komedi, Kriminalare, Thriller.
Skådespelare: Denzel Washington, Mark Wahlberg, Paula Patton, Edward James Olmos, Bill Paxton, Robert John Burke, James Marsden, Greg Sproles, Fred Ward, Patrick Fischler, Derek Solorsano, Edgar Arreola, Kyle Russell Clements, Christopher Matthew Cook, Tim Bell m.fl.
Regissör: Baltasar Kormákur.
Filmmanus: Blake Masters.
Speltid: 109 min (Blu-ray).
Språk: Engelska / Spanska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Utgivningsår: 2013.
Sv. Biopremiär: 13 Oktober 2013.
Distributör: Sony.
DVD och Blu-rayrelease: 12 Februari 2014.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Deleted and extended scenes.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Deleted & Extended Scenes, Audio Commentary, Click Click Bang Bang: 4-Part Making Of.
Hyr filmen hos: SF Anytime.

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: