Red 2 (2013)

 photo Red2_zps7ee89160.jpg
Red 2 (Action, Komedi, Kriminalare, Thriller):
Motvilligt får pensionären Frank slå sig samman med sitt gamla team för att lokalisera en försvunnen bomb som kan utrota det mesta. Hans flickvän Sarah som längtar efter lite spänning ser däremot ljusare på uppdraget
 
 
FILMEN FÅR:
År 2010 fick vi hänga med gamlingarna på ett hårdkokt actionuppdrag i Red och 2013 var det alltså dags igen. Vi kastas återigen in i det annorlunda pensionärslivet där Frank (Bruce Willis), Marvin (John Malkovich), Victoria (Helen Mirren) och Franks flamma Sarah (Mary-Louise Parker) försöker rädda världen och ännu en gång blir det både roligt, bra och underhållande. Gamlingar kan alltså fortfarande sparka röv, om de bara vill.
 
 photo red-2-01_zps8dac3d0a.jpg
Då var det dags att rädda världen
 
Precis som i föregående film så bidrar Red 2 med en något torr humor som ändå blir så där perfekt rolig och underhållande och det spelar inte så stor roll att handlingen i sig är något vag och bekant. Denna gången gäller det att hitta en bomb som varit försvunnen i flera år men som nu står redo för att utrota världen. Och ja, vi har alltså sett denna handlingen i många filmer innan med Red 2 skiljer sig ändå något från mängden och sticker ut på sitt egna lilla vis eftersom åldern på karaktärerna är betydligt högre än vad den är i de flesta andra actionfilmer.
 
 photo red-2-10_zpsf796d029.jpg
Bomben.
 
Bruce Willis gör sig ännu en gång bra i rollen som Frank när han låter sin motbjudande till jobbet strålar igenom och Franks unga flamma Sarah kommer ännu en gång till sin rätt tack vare Mary-Louise Parker. Trots en stor åldersskillnad så har de båda en kemi som känns rätt och det kärleksgnabb som vi här få se är inte bara roligt utan det känns också äkta. John Malkovich ger ännu en gång Marvin den där halvgalan utstrålningen som är så lockande och tilltalade på ett sjukt vis och Helen Mirren är lika elegant i rollen som Victoria som hon var sist.
 
 photo red-2-06_zpsa8770fdd.jpg
Sarah känner sig lite hotad av Franks före detta
 
Red 2 må kanske inte vara riktigt lika bra som den första filmen men den är ändå väldigt underhållande. Detta är en film som dessutom lyckas göra mig glad och jag känner hur min kropp fylls av glädje i takt med äventyret som vi här få se. Visst är det så att filmen har en del brister och att en del saker kanske inte riktigt träffar rätt men på det stora hela så är ändå detta en värdig uppföljare till Red.
 

Eleganta Victoria är i alla fall ärlig.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: RED 2.
Svensk titel: Red 2.
Genre: Action, Komedi, Kriminalare, Thriller.
Skådespelare: Bruce Willis, John Malkovich, Mary-Louise Parker, Helen Mirren, Anthony Hopkins, Byung-hun Lee, Jong Kun Lee, Catherine Zeta-Jones, Neal McDonough m.fl.
Regi: Dean Parisot.
Filmmanus: Jon Hoeber och Erich Hoeber.
Speltid: 112 min (Dvd).
Språk: Engelska / Ryska / Franska.
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska.
Produktionsland: USA / Frankrike / Kanada.
Utgivningsår: 2013.
Taglines: "The best never rest".
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Biorelease: 16 Augusti 2013.
Distributör: Nordisk Film.
DVD och Blu-rayrelease: 25 December 2013.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): - .
Filmserien består av: Red (2010).
                                   Red 2 (2013).

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: