Non-Stop (2014)

 photo non-stop_blu-ray_nordic-26587650-frntl_zps6dbed76b.jpg 
Non-Stop (Action, Mysterium, Thriller):
Bill Marks är en alkoholiserad flygsäkerhetsvakt som under en flygning mellan New York och London får sitt krypterade och trådlösa nätverk infiltrerat. Någon om bord på flyget skickar honom meddelande där han hotat att döda någon var tjugonde minut om inte 150 miljoner dollar förs över till ett bankkonto. Bill tar hotet på allvar men det få konsekvenser när kontot visar sig vara skapat i hans egna namn
 
 
FILMEN FÅR:
Liam Neeson syns ofta i en och samma roll, vill säga i hjälterollen där han slår ut bovarna och räddar allt och alla från en säker död och nu är det alltså återigen dags för honom att spela hjälte. Fast denna gången befinner vi oss uppe i luften, ombord på ett plan där ingen går säker. Ja, vi har sett något liknande innan och ja, man kan lista ut slutat innan vi är där. Men det spelar inte så stor roll för underhållande blir det ändå och spänningen tränger sig på under så gott som hela filmen. För vem är det som ligger bakom dådet i Non-Stop? Är det en främling bland passagerna, en arbetskollega, en nyfunnen vän eller är det kanske självaste Bill Marks (Liam Neeson) han själv? Ja, det tåls att tänka på och under filmens gång hade iallafall jag många tänkbara kandidater på listan av tänkbara gärningsmän.
 
 photo non-stop02_zps19b9b4a2.jpg
Är Bill luftens hjälte?
 
Sedan Liam Neeson gjorde entré i Taken filmerna så har tyvärr hamnat i ett fack som ger honom ungefär samma roller och detta är vanligtvis något negativt men inte när det kommer till honom. Nesson passar nämligen alldeles perfekt in rollen som Bill Marks, en alkoholiserad flygsäkerhetsvakt vars liv har fallit samman och där 150 andra liv nu hänger på hans axlar. Han gör rollen bra och trovärdig och ju mer vi få veta om honom desto bättre blir han. Det må visserligen ta tid innan vi få höra Bills historia men när den väl når oss så berör den iallafall mig och jag kan då också förstå varför han är som han är. Vid sidan om honom hittar vi här också hans nyfunna vän Jen Summers (Julianne Moore) som tycks dölja något medan hon själv försöker gräva sig in i Bills liv. Julianne Moore gör precis som Nesson sin roll bra och de både bidrar med något som kan likna ett mysterium och det är något som fångar mitt intresse, vid sidan om allt annat som försiggår i luften.
 
 photo non-stop-liam-neeson-julianne-moore_zpse30a42ff.jpg
Bill och Jen, två skadade själar.
 
Non-Stop utspelar sig praktiskt taget enbart ombord på ett flygplan och det kan lätt upplevas som något enformigt, men spänningen är här så hög att det inte spelar någon roll. Filmen är i rörelse praktiskt taget hela tiden och det gör därför inget att det inte blir några större miljöförändringar och att tillvaron är trång, det bidrar snarare bara till spänningen. Dessutom har filmen fått mig att utveckla en flygrädsla och då pratar vi inte om själva flygandet utan om de terrorister som kan slå till när som helst och var som helst. Non-Stop må var enkel men filmen är ändå förvånansvärt bra och underhållande med sin påträngande rädsla och spänning så detta är definitivt en film som jag kan rekommendera.
 
 photo nonstop8_zps0bce4222.jpg
Vem är terroristen?
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Non-Stop.
Svensk titel: Non-Stop.
Genre: Action, Mysterium, Thriller.
Skådespelare: Liam Neeson, Julianne Moore, Scoot McNairy, Michelle Dockery, Nate Parker, Corey Stoll, Lupita Nyong'o, Omar Metwally, Jason Butler Harner, Linus Roache, Shea Whigham m.fl.
Regi: Jaume Collet-Serra.
Filmmanus: John W. Richardson, Christopher Roach och Ryan Engle.
Speltid: 106 min.
Språk: Engelska / Tyska.
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska.
Produktionsland: Storbritannien / Frankrike / USA / Kanada.
Utgivningsår: 2014.
Taglines: "The Hijacking Was Just the Beginning".
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Biorelease: 11 April 2014.
Distributör: SF.
DVD och Blu-rayrelease: 13 Augusti 2014.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extamaterial (DVD): -.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): -.

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: