Battle of the Year (2013)

 photo battle_of_the_year_blu_ray_zps51c5f7de.jpg
Battle of the Year (Dans, Drama, Musik): 
Varje år hålls ett världsmästerskap i breakdance, en tävling kallade Battle of the Year som lockar de allra bästa lagen från hela världen. Men USA har ett problem, de har inte vunnit på femton år. I hopp om att kamma hem vinsten igen anlitar hip hop-mogul Dante sin vän Blake, en före detta baskettränare, för att coacha sitt lag.
 
 
FILMEN FÅR:
Om du förväntar dig en film i stil med Step Up så är kanske Battle of the Year inte riktigt är en film för dig. Istället för att rikta in sig på ungdomar så ser vi här vuxna människor i 20 års åldern som försöker vinna en hip-hop tävling kallad Battle of the Year och deras coach är inte ens längre en dansare utan en gamla alkoholiserad basketboll-coach i 40 års åldern med ett tragiskt förflutet. Men betyder detta att han inte är het? Nej, för het är han allt ändå den där Josh Holloway som här tar sig an rollen som coach Jason Blake och då är han också mycket hetare än övriga skådespelare och karaktärer i filmen. Dessvärre tar det tid innan filmen kommer igång men när den väl gör det så har den dansen, den har attityden och den har musiken, men den saknar tyvärr charmen och som film så är kanske inte Battle of the Year så bra som jag hade hoppats på.
 
 photo battleofthe_zps40e9fc2c.jpg
Franklyn, Jason Blake och Dante (Laz Alonso) tror sig kunna skapa det vinnande teamet
 
De flesta av skådespelarna som vi ser i Battle of the Year är breakdancers, om jag har fattat det hela rätt, men så har vi också de som inte är det, så som Chris Brown och Josh Holloway. Men ändå ska Brown's karaktär Rooster visa upp ett par moves och även om han är duktig så syns det att han inte riktigt hör hemma där han är. Holloway's karaktär Jason Blake håller sig tack o lov borta från dansen och nöjer sig med att lära upp andra B-Boys tillsammans med sin assistent Franklyn (Josh Peck) och koreografen Stacy (Caity Lotz) som typ också är den enda kvinnan i hela filmen. Just Franklyn tillhör en av de karaktärerna som retar gallfeber på mig och då inte bara med sin mesiga personlighet utan också för att han hela tiden måste på peka att hans namn är Franklyn med ett "y". Dessutom tycks ingen komma ihåg hans namn och tror mig, det hade inte jag heller gjort om jag träffade honom trots att han ständigt upprepade det. Till råga på allt så tycks denna "pojk" var homosexuell utan att själv veta om det och är man 23 år gammal så borde man veta vad man är.
 
 photo battle-of-the-year03_zps0905cf67.jpg
Rooster gör några moves
 
Battle of the Year's största nackdel är nog de omogna männen, eller ska vi säga pojkarna som ständigt ska bråka och tjabba över småsaker. Det vi få se här är dessutom inget nytt utan filmen innehåller praktiskt taget samma sak som vi få se i alla "dansfilmer". Vi få se dansteamet som ligger i botten och som måste kämpa sig upp mot toppen för att kunna vinna men det blir problem eftersom de inte håller ihop som grupp. Ja, inget nytt där inte men även om filmen inte riktigt håller måttet så har den sina stunder som faktiskt överraskar mig och Battle of the Year snubblar därför in över mållinjen och tar hem bronsmedaljen. 
 
 photo battleof_zps4cc97b89.jpg
Kan dessa B-Boys ta hem vinsten?
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Battle of the Year.
Svensk titel: Battle of the Year.
Genre: Dans, Drama, Musik.
Skådespelare: Josh Holloway, Laz Alonso, Josh Peck, Caity Lotz, Chris Brown, Ivan "Flipz" Velez, Jon "Do Knock" Cruz, Anis Cheurfa, Jesse "Casper" Brown, David Shreibman m.fl.
Regi: Benson Lee.
Filmmanus: Brin Hill och Chris Parker.
Speltid: 110 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska.
Produktionsland: USA.
Utgivningsår: 2013.
Taglines: "The World is watching".
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Biorelease: 6 December 2013.
Distributör: Sony Pictures.
DVD och Blu-rayrelease: .
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): This Is Planet B-Boy: Inside The Culture, Preparing For Battle: Training And Rehearsals.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): This Is Planet B-Boy: Inside The Culture, Preparing For Battle: Training And Rehearsals, Extended Dance Sequences, The Art Of B-Boying: A Guide To Breaking.
Köp filmen på Blu-ray 3D hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray 3D): This Is Planet B-Boy: Inside The Culture, Preparing For Battle: Training And Rehearsals, Extended Dance Sequences, The Art Of B-Boying: A Guide To Breaking.

Kommentarer
Felicia - serier/film säger:

Jag ääälskar Josh Peck men han tar sig ofta ann roller som inte är så himla underbara, tyvärr!!!

Svar: Vilket är synd. Han kastar bort sin talang men filmer som denna. Eller så få vi bara börja inse att han kanske inte är så bra som vi vill tro.
...Liiinna

2014-09-27 Kl: 19:17:17
URL: http://efji.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: