The Last Days on Mars (2013)

 photo lastdaysonmars_zpscdb13b5e.jpg
The Last Days on Mars (Science Fiction, Skräck, Thriller):
Det är sista dagen på Mars för besättningen tillhörande rymdskeppet Aurora och de börjar göra sig redo för att åka hem. Men så hittar man en levande bakterie som rätt snabbt invaderar en av forskarna och snart kryllar det av rymdzombies på Mars.
 
 
FILMEN FÅR:
Du vet den där känslan du kan ha när du verkligen hoppas på att du har funnit en bra science fiction film? Ja den kan leda till en besvikelse. The Last Days of Mars är nämligen som en dålig kombination av Alien och några random zombiefilmer där vissa specifika scener är som tagna direkt ifrån en annan film, vilket i sin tur får det hela att skrika B samtidigt som det blir lite skrattretande. Nu är det visserligen så att det finns positiva saker i bedrövelsen och trots att specialeffekterna inte är bra så är de inte heller helt värdelösa och det är ju alltid något, men då kommer vi också till nästa problem och det är att filmen inte utnyttjar sina utomjordiska möjligheter. Istället för att göra ett riktigt skräck rymdäventyr så väljer The Last Days att köra på något enkelt som vi typ redan har sett förut. Zombies i rymden är kanske inte så vanligt men delar man upp dom båda detaljerna så har vi sett det hela tidigare och därför lyser också alla överraskningar med sin frånvaro och det är självklart lite tråkigt.
 
 photo last-days-on-mars-02_zps2d96551d.jpg
Rymdzombie.
 
Trots att The Last Days on Mars inte utnyttjar sina möjligheter så finns det ändå en del ljuspunkter med filmen vilket bland annat är att den håller ett någorlunda högt och jämt tempo. Även om det inte händer allt för mycket och att vi kanske kan räkna ut vad som ska hända innan det faktiskt händer så rullar allt på bra och jag blir inte direkt uttråkad utan snarare bara irriterad på hela situationen. Besättningen på Mars-basen Tantalus har antagligen inte har sett en enda science fiction film och de gör därför precis allt det som man inte ska göra i en knivig situation. De släpper in en skadade person som är utsatt för främmande/utomjordiska och levande organismer på basen och därefter går allt självklart bara utför för hela expeditionen och det dummaste är ändå att de tycks bli förvånade. Ursäkta, men vad hade de liksom väntat sig? Men i och för sig, hade de inte begått misstaget så hade filmen inte ens haft en dålig handlingen att bygga på och jag antar att vi ska vara glada för att de är så inkompetenta.
 
 photo Lastdaysofm_zps57ef5574.jpg
Välkommen in i "värmen" du sjuke sate
 
För att vara en B-film så innehåller ändå inte The Last Days on Mars ett hav av kassa skådespelare utan de alla är relativt vana i rocken och de gör det de ska. Detta betyder ju dock inte att filmen blir bra men jag kan ändå inte gnälla på deras insats utan jag väljer att gnälla på filmmanusets brister istället. Och för att sammanfatta det hela så kan vi nog säga att The Last Days of Mars är filmen där rymdzombies invaderar Mars vilket både är på gott och ont. Det blir liksom inte bra men inte heller dåligt. Det bra blir något som vi kanske kan hänga i bakre delen av julgranen för säsongen och hoppas på att vi slipper ta fram pyntet igen nästa år.
 
 photo lastdaysofMar_zpsb2da2126.jpg
Marsbasbesättningen ser något förvånade ut när en zombieinvasion börjar ta fart.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Last Days on Mars.
Svensk titel: The Last Days on Mars.
Genre: Science Fiction, Skräck, Thriller.
Skådespelare: Liev Schreiber, Elias Koteas, Romola Garai, Olivia Williams, Johnny Harris, Goran Kostic, Tom Cullen, Yusra Warsama, Patrick Joseph Byrnes m.fl.
Regi: Ruairi Robinson.
Filmmanus: Clive Dawson.
Speltid: 98 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Produktionsland: Storbritannien / Irland.
Utgivningsår: 2013.
Taglines: "The search for life is about to end".
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Biorelease: - .
Distributör: SF.
DVD och Blu-rayrelease: 2 April 2014.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): - .

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: