The Cry of the Owl (2009)

 photo thewatcher_zpse5cb8c6c.jpg 
The Cry of the Owl (Drama, Thriller): 
Robert är mitt uppe i en skilsmässa och han har därför lämnat storstaden för att hitta lugnet i en mindre ort. Efter att ha bevakat den unga kvinnan Jenny under en tid börjar de inleda ett förhållande men när hennes före detta plötsligt försvinner riktas misstankarna mot Robert som då dras in i mer än vad han önskar
 
 
 
FILMEN FÅR:
The Cry of the Owl (sv.titel: The Watcher) är filmen där en fönstertittare möter sin överman eller snarare överkvinna och där allt är så psykopatiskt som det bara kan bli, men bra blir det dessvärre inte för det. Robert (Paddy Considine) är nästintill en oskyldigt fönstertittare som bevakar Jenny (Julia Stiles) genom hennes fönster och man skulle kunna tro att filmen skulle kunna vara obehaglig, men så är tyvärr inte fallet utan den är enbart konstig, skruvad, något seg och väldigt sjuk. Den ena karaktären är sjukare än den andra vilket får hela filmen att utstråla psykos... dessvärre på ett rätt så dåligt sätt.
 
 photo cry_of_the_owl05_zps483b6656.jpg
Jenny känner av att någon bevakar henne.
 
Jag hade gått och inbillat mig att The Cry of the Owl skulle bjuda på ett hårresande obehag och där fönstertittaren Robert skulle vara riktigt psyksjuk. Men han är snarare rätt så oskyldig och det visar sig snart att det är Jenny, kvinnan som bli bevakad, som är den sjuke då hon inte bara bjuder in honom utan hon börjar också utveckla känslor för krypet som har smugit runt i buskarna. Och folket i deras närhet? Ja, de är för den delen inte bättre dom. Ja, alla karaktärer i filmen är sjuka på ett eller annat sätt och de alla har därför någon form av konstigt beteende vilket får en själv att verka hur normal som helst, och det är ju i alla fall något som är positivt.
 
 photo cry_of_the_owl04_zpsced6c9ab.jpg
Stockholmssyndrom?
 
Även om The Cry of the Owl inte är vidare obehaglig så har den sina underliga stunder och det finns faktiskt en mystik som för filmen framåt. Dessvärre så förblir filmen ändå något seg vilket förstör lite av känslan och dialogerna är långt ifrån de bästa, men på grund av att karaktärerna är så underliga som de faktiskt är så kan jag ändå inte vända bort blicken och strunta i filmen. The Cry of the Owl bjuder dessutom på ett misstänkt mord och människor med udda beteenden som får mig att undra vem som ligger bakom vad och vem som är den riktiga psykopaten i dramat. Skådespelarinsatsen är dock inte den bästa och allt må vara lite skruvat och invecklat och filmen har definitivt luckor i sitt manus, men den rullar ändå på någorlunda bra och förväntar du inte allt för mycket så kan filmen funka. Men är den då bra? Nä, det är  den dessvärre inte.
 
 photo cry_of_the_owl03_zps761a4fe4.jpg
Är vår fönstertittar boven i dramat? 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Cry of the Owl.
Svensk titel: The Watcher.
Tagline: "What would you do if someone was watching you?".
Genre: Drama, Thriller.
Skådespelare: Paddy Considine, Julia Stiles, Karl Pruner, Phillip MacKenzie, Gord Rand, James Gilbert, R.D. Reid, Caroline Dhavernas, Alex Karzis (som Constantine Alex Karzis) m.fl.
Regissör: Jamie Thraves.
Filmmanus: Jamie Thraves.
Speltid: 100 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Produktionsland: Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Kanada.
Utgivningsår: 2009.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Atlantic.
DVD och Blu-rayrelease: 15 December 2010.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): - .
Hyr filmen hos: SF Anytime.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: