Step Up All In (2014)

 photo stepup_zps4d99d9f2.jpg 
Step Up All In (Drama, Dans, Musik, Romantik): 
Många av de tidigare Step Up deltagarna slår sig nu samman för att delta i en glittrig Las Vegas danstävling, och deras må är självklart att vinna så de alla kan få den karriär de förtjänar
 
 
FILMEN FÅR:
Step Up All In är den femte och förhoppningsvis sista delen ut i Step Up filmserien och det sägs att allt, varje danssteg, ha lett till det här. Det rör sig ännu en gång om en stor tävling men där nu många av de tidigare deltagarna har slagit sig samman för att bevisa att de är bäst på det de gör, vill säga dans och ja, det är typ detsamma som vi har sett i de tre senaste filmerna. Step Up är tyvärr en filmserie som har gått lite upp och ner i vågor och ingen av de senaste filmerna är så bra som den första, men de alla har definitiv sin egna lilla charm och gillar man dansfilmer så måste man se dom alla... hur dåligt det än må bli framemot slutet av danssagan.
 
 photo step-up-all-in03_zpsc58618fb.jpg
Andie (Briana Evigan) och Sean (Ryan Guzman) möts nu i samma film
 
Step Up All In är mer som en stor danstävling än en film och därför känns handlingen aningen lam. Allt kretsar kring dansen och karaktärerna kommer därför lite i skymundan. Men visst finns det även här, precis som i övriga filmer, lite romantik som sakta men säkert blommar ut på alla håll och kanter men över lag så saknar ändå filmen en stark tråd som för den framåt. Istället för att ha ett starkt och innehållsrikt manus så går filmen mer ut på träning, en del konflikter och ännu mer träning som slutligen leder till den stora dansuppvisningen. På grund av detta så blir tyvärr allt aningen platt och innehållslöst och det känns inte som om vi få komma karaktärerna in på skinnet. Nu känner vi visserligen dom alla sedan tidigare men jag hade ändå önskat att vi fick komma dom ännu lite närmare och inte bara gnuggat vid ytan.
 
 photo step-up-all-in06_zps2153ff4e.jpg
Träning och dans.
 
Vi får som sagt återse många av de tidigare Step Up deltagarna, och även en del nya, men många av de kära ansiktena som vi minns saknas vilket nästan kan göra mig lite ledsen. Vissa av de uteblivna nämns i alla fall via namn medan andra är som bortglömda sandkorn i öknen och därför är det också lite missvisande att vi både här och där kan läsa att "alla tidigare Step Up deltagare slå sig här samman". Men de som finns med kan i alla fall sin sak när de vrider runt sina kroppar och skapar något som gör de flesta av oss avundsjuka och att de sedan kanske brister något när det kommer till skådespel gör därför detsamma.
 
 photo stepup_zps2b8dab9f.jpeg
Gammalt möter nytt
 
Tyvärr så är alltså Step Up All In rätt så svag som film men som en dansuppvisning funkar den perfekt med sin medryckande musik. Filmen är oerhört vacker att titta på när karaktärerna smidigt glider fram på dansgolvet och det hela blir som ett konststycke som gör mig inspirerad och medtagen på ett eller annat sätt. Men jag säger ändå som jag sa sist, varför kan man inte sluta när man är på topp? Och jag hoppas verkligen att detta förblir den sista och avslutande filmen i Step Up.
 
 photo Step-Up-All-In-2_zps2a1c3404.jpg
Every step has led to this.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Step Up All In.
Svensk titel: Step Up All In.
Tagline: "Every step has led to this".
Genre: Dans, Drama, Musik, Romantik.
Skådespelare: Ryan Guzman, Briana Evigan, Adam G. Sevani, Misha Gabriel, Stephen Boss, Stephen Stevo Jones, David Shreibman, Mari Koda, Parris Goebel, Christopher Scott, Luis Rosado, Chadd Smith, Facundo Lombard, Martín Lombard, Parris Goebel, Cyrus Spencer, Alyson Stoner, Izabella Miko m.fl.
Regissör: Trish Sie.
Filmmanus: John Swetnam.
Speltid: 112 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Produktionsland: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Utgivningsår: 2014.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Nordisk Film.
DVD och Blu-rayrelease: 1 December 2014.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): - .
Hyr filmen hos: SF Anytime.
Filmserien består av: Step Up (2006).
                                   Step Up 2: The Streets (2008).
                                   Step Up 3 (2010).
                                   Step Up Revolution (2012).
                                   Step Up All In (2014).

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: