Lost and Delirious (2001)

 photo lostand_zpscca8b641.jpg
Lost and Delirious (Drama, Romantik): 
Mary, även kallad Mouse, är ny på den pryda internatskolan för flickor och hon får dela rum med de något äldre flickorna Paulie och Tori. Rätt så snart upptäcker hon att flickorna har ett passionerat förhållande och när ryktet börja spridas påverkar deras turbulenta relation alla.
 
 
FILMEN FÅR:
Lost and Delirious må mycket väl vara en av de vackraste och sorgligaste kärlekshistorierna som jag har sett. Det är en historia om den förbjudna kärleken som tar skada på grund av andras sätt att se på den och smärtan som den tillför riktigt biter sig fast... emellanåt. Det är vackert, det är lyckligt och olyckligt, det är plågsamt, det är sorgligt, det är underbart och fruktansvärt. Ja allt på en och samma gång. Men det är också väldigt fel och oacceptabelt i vissas ögon vilket i sin tur bidrar till dramatiken i filmen.
 
 photo Lost_zps59aa9da5.jpg
Den förbjudna kärleken mellan två unga kvinnor
 
I Lost and Delirious möter vi Paulie (Piper Perabo) och Tori (Jessica Paré), två unga flickor på en internatskola som har bildat tycke för varandra men inget varar för evigt då ryktet börja gå. Idag är väll inte kärleken mellan två personer av ett och samma kön något som stör men det har det varit och det är just det som vi få se här i Lost and Delirious. Det anses vara oacceptabelt och fel vilket smittar av sig på känslorna som sprudlar mellan Paulie och Tori. Deras kärlek må vara äkta men vi få se hur omgivningen kan påverka en och styra en mot andra plågsamma banor. Vi få också se hur långt någon är beredd att gå för kärlekens skull då Paulie desperat kämpar för att få tillbaka det hon en gång har haft vilket gör filmen både stark, desperat, sorglig och underbar.
 
 photo lost4_zps61733b75.jpg
Paulie kämpar desperat för att vinna tillbaka kärleken.
 
Ja, Lost and Delirious är en oerhört vacker och fin film om kärleken som faller samman på grund av andra. Vi få se hur Tori är beredda att offra den för att inte blir klassad som en flata medan Paulie inte bryr sig om vad andra säger och tycker. Lost and Delirious sprider nästan en plågsam men samtidigt underbar känsla i tv-rummet som i alla fall berör mig på djupet och även om filmen är fruktansvärd och plågsam på ett sätt så är den också väldigt fin och vacker. Lost and Delirious är därför en romantisk film som skiljer sig från mängden och bara det gör att den är värd allas tid.
 
 photo Lost-and-Delirious-Mischa-Barton-12_zpsdaae5ab3.jpg
Mouse (Mischa Barton) få se saker på internatskolan som hon inte var beredd på.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Lost and Delirious.
Svensk titel: Lost and Delirious.
Tagline: "Friends. Roommates. Lovers".
Genre: Drama, Romantik.
Skådespelare: Piper Perabo, Jessica Paré, Mischa Barton, Jackie Burroughs m.fl.
Regissör: Léa Pool.
Filmmanus: Judith Thompson.
Speltid: 100 min (DVD).
Språk: Engelska.
Undertext: Engelska.
Produktionsland: Kanada.
Utgivningsår: 2001.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Sv. TV premiär: 30 augusti 2005.
Distributör: Pecadillo Pictures.
DVD-release: 10 november 2008.
Köp filmen på DVD hos: Amazon.
Extramaterial (DVD): - .

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: