Life of Crime (2013)

 photo Lifeofcrime_zpsba0cb626.jpg 
Life of Crime (Drama, Komedi, Kriminalare):
Året är 1978 och Mickey är olyckligt gift med den förmögna Frank som planerar att lämna henne för en älskarinna. Detta är dock något som småskurkarna är omedvetna om och i hopp om att kunna få ut en stor lösensumma så kidnappar de Mickey och börja ställa meningslösa krav.
 
 
FILMEN FÅR:
Jag vet inte varför men jag har alltid tyckt om filmer som utspelar sig under 1970-talet. Jag antar att det är något med modet och färgerna som lockar mig och bara det lilla gör att filmerna automatiskt får en viss charm. Life of Crime utspelar sig just under 1978 men skiljer sig ändå något från det färgglada 70-talet som vi annars är så vana vid att se på film. Istället för att bjuda på en färgbomb så kör filmen på en något neutral stil då den riktar in sig på de något kriminella bitarna i form av kidnappning. Men Life of Crime är inte ett klassiskt kidnappningsdrama utan det hela är aningen avslappnat och även lite småroligt.
 
 photo lifeofc_zps36919080.jpg
Kidnappning i 70-tals stil.
 
I Life of Crime möter vi praktiskt taget tre amatörer, Louis (John Hawkes), Ordell (Yasiin Bey) och Richard (Mark Boone Junior), som kidnappar rikemans frun Mickey (Jennifer Aniston) i hopp om att få en fet lösensumma i utbyte mot att de återlämna henne vid liv. Men allt går självklart inte riktigt som planerat då hennes man Frank (Tim Robbins) inte dirket har några planer på att få tillbaka sin fru som han dessutom vill separera ifrån. Så istället för ett rått och dramatiskt kidnappningsfall så är hela upplägget något humoristiskt med sina mörka inslag av svart humor och hela grejen blir därför något annorlunda och mjuk. Filmen saknar det där obehaget och kör istället stenhårt på att skapa en mysig liten känsla som skriker Stockholmssyndrom då vänskap börjar uppstå mellan de inblandade.
 
 photo lifeofcrim_zpsbe79c720.jpg
Mickey och kidnapparna börjar skapa vänskapsband.
 
Ja, Life of Crime's historia är lättsam men det räddar ändå inte filmen från att påminna om så många andra. Det som vi här få se är dessvärre inte direkt något nytt och spännande utan allt filmen erbjuder är lite lätt vardagsunderhållning som egentligen inte är något speciell. Detta betyder dock inte att filmen är dålig utan den saknar bara nytänket som hade kunnat göra den så mycket bättre. Men på det stora hela så är ändå Life of Crime lite lagom små underhållande för stunden vilket gör det lätt att bara glida med i storyn och njuta.
 
 photo Life-of-Crime-Featured_zpsd59780ac.jpg
Istället för att oroa sig för Mickey hänger Frank med sin älskarinna Melanie (Isla Fisher).
 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Life of Crime.
Svensk titel: Life of Crime.
Tagline: "Right target. Wrong woman".
Genre: Drama, Komedi, Kriminalare.
Skådespelare: Jennifer Aniston, John Hawkes, Mos Def (som Yasiin Bey), Isla Fisher, Will Forte, Mark Boone Junior, Tim Robbins, Clea Lewis, Charlie Tahan, Kevin Corrigan, Leonard Robinson, Kevin Porter Young m.fl.
Regissör: Daniel Schechter.
Filmmanus: Daniel Schechter.
Speltid: 100 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Produktionsland: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Utgivningsår: 2013.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Scanbox.
DVD och Blu-rayrelease: 26 November 2014.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Behind the Scences.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Behind the Scences.
Hyr filmen hos: SF Anytime.

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: