Getaway (2013)

 photo getaway_zps80fa98d6.jpg 
Getaway (Action, Thriller): 
För att rädda sin kidnappade fru måste Brent Magna köra och utföra vissa uppdrag under order av en mystisk man.
 
 
FILMEN FÅR:
Om du är sugen på lite hjärndöd bilaction med snabba bilar, ja då är Getaway kanske filmen för dig. Om inte? Ja då gör du nog bäst i att undvika den. Till skillnad från andra bilfilmer så utspelar sig Getaway nästan enbart i bilen och det blir då också det ena racet och biljakten efter det andra. Detta är något som kan vara underhållande i rätt och små mängder men när en film enbart går ut på att köra runt och utföra vissa uppdrag, i bilen, så blir det lätt lite enformigt och uttjatat.
 
 photo getaway-picture10_zpsaa3cefe4.jpg
Biljakter och race.
 
I Getaway möter vi Brent Magna (Ethan Hawke) som desperat försöker rädda sin kidnappade fru Leanne (Rebecca Budig) genom att följa en okänd rösts kommandon. Han tilldelas underliga och meningslösa uppdrag som mest bara går ut på att köra in i saker och inte åka dit när polisen dyker upp, för åker han dit så dör frugan. Med sig i bilen har han även den unga och namnlösa karaktären som här kallas för The Kid (Selena Gomez) som visar sig sitta på en del viktig information som kan göra "jobbet" enklare. Visst leder detta självklart till något men vägen dit är utdragen och tjatig. Filmen bjuder knappast på några variationer och i längden blir det rätt tråkigt att stirra på en bil som bara kör runt. Dialogerna mellan karaktärerna är dessutom få och inte heller intressant.
 
 photo getaway-still05_zpsc9395bbd.jpg
The Kid och Brent
 
Man skulle kunna tro att även Getaway bygger på tv-spelet Need for Speed, precis som filmen med samma namn som tv-spelet, men så är inte fallet trots otroliga likheter men med små skillnader. Istället är Getaway enbart en biljakt där någons liv står på spel och där föraren är övervakad av en mystisk man så här kallas för The Voice (spelad av Jon Voight, röst av Paul Freeman). I rollen som Brent Magna ser vi Ethan Hawke och han är väll egentligen den enda som gör ett bra jobb i filmen när han kör runt den dyra och unika bilen men han misslyckas ändå när det kommer till att leverera en riktig inlevelse. I rollen som "the Kid" ser vi Selena Gomez och trots att hon har en uppväxt inom showbiz så gör hon rollen dåligt. Hon känns inte bekväm i den smarta rollen och det märks nästan att hon inte ens vet vad hennes karaktär snackar om vilket gör det hela ännu dummare.
 
 photo getaway-03_zps829b02e9.jpg
Vem är The Voice?
 
Så nej, Getaway är inte en vidare bra film men är du endast på jakt efter att spana in en snabb och unik bil så kanske du kan finna filmen någorlunda intressant. Men annars så känns handlingen dum och meningslös, precis som hela filmen i sig och hade det inte varit för att jag var enormt uttråkad när jag såg på filmen så hade jag nog vänt bort blicken helt. Men visst finns det bitar i Getaway som kanske är något intressant och tilltalande och vare sig jag vill det eller ej så finns där en liten liten spänning som gör att jag vill sitta kvar till slutet av filmen och få reda på upplösningen, men de är ändå så få att jag knappt orka bry mig när jag väl är där.
 
 photo getaway-still07_zpse5837d72.jpg
The Kid och Brent lämnar faktiskt bilen vid nått tillfälle.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Getaway.
Svensk titel: Getaway.
Tagline: "Get in. Get out. Getaway.".
Genre: Action, Thriller.
Skådespelare: Ethan Hawke, Selena Gomez, Jon Voight, Rebecca Budig, Paul Freeman, Bruce Payne, Ivaylo Geraskov m.fl.
Regissör: Courtney Solomon.
Filmmanus: Sean Finegan och Gregg Maxwell Parker.
Speltid: 90 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Produktionsland: USA / Bulgarien.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Utgivningsår: 2013.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Warner Home Video.
DVD och Blu-rayrelease: 22 Januari 2014.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Crash Cams, Destroying a Custom Shelby, Metal and Asphatt, Selena Gormez: On Set, The Train Station.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Crash Cams, Destroying a Custom Shelby, Metal and Asphatt, Selena Gormez: On Set, The Train Station.
Hyr filmen hos: SF Anytime.

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: