The Armstrong Lie (2013)

 photo ArmstrongLie_zps3d1273fb.jpg 
The Armstrong Lie (Dokumentär): 
Vi få följa med på Lance Armstrongs skandalfyllda resa inom cykelsporten som bland annat innehåller en massa lögner och doping.
 
 
DOKUMENTÄREN FÅR:
Efter att ha kämpat mig igenom The Armstrong Lie så hade jag egentligen bara velat göra en Fiffi och sagt "", men så funkar det ju tyvärr inte riktigt. Så jag börjar istället med att säga att jag helt saknar intresse för sport i så gott som alla de former och jag praktiskt taget hatar idrott över lag, med undantag för konståkning och gymnastik. Dokumentärer är inte eller något som jag vanligtvis bruka se men det finns även där undantag och det är när det rör sig om skådespelare eller artister, men sportlegender? Nej tack. Trots detta så har jag ändå koll på vem Lance Armstrong är och vad han är känd för, jag hade till och med hört talas om dopingskandalen innan jag såg The Armstrong Lie dokumentären men detta är ändå inget som intresserar mig och jag vet ärligt talat inte hur jag ska formulera mig för att lyckas få ihop en beskrivning av eländet.
 
 photo the-armstrong-lie02_zps7ff0549f.jpg
Cykelsportens stora skandalman
 
The Armstrong Lie handlar så klart om den stora lögn som Lance Armstrong levde i under många år, om dopingen som resulterade i 7 vinster inom cykelsporten som han senare kom att förlora. En riktig snyfthistoria kan man tro men nej, han får helt enkelt skylla sig själv om ni frågar mig. Dokumentären bjuder inte på något som intresserar mig och vi få mest bara dras med en massa onödiga klipp från Armstrongs karriär, se en del intervjuer och ta del av diskussioner som berör hans cancersjuka tid och självklart då också fördjupa oss om hans dopingskandal. Just den cancersjuka biten av hans liv var däremot något som jag inte hade hört talas om och när vi nu få följa honom så får jag känslan av att han såg sjukdomen som en ursäkt till att dopa sig och spela på cancerkortet, vilket bara gör honom till en dålig person i mina ögon.
 
 photo the-armstrong-lie-image01_zps52bdbf65.jpg
Lance Armstrong ställer upp på intervjuer, men om han talar sanning är väll ingen som vet
 
Jag kan tyvärr inte säga att The Armstrong Lie är en bra dokumentär utan den är mest bara tråkig och rörig där vi lämnas med många obesvarade frågor. Till råga på allt så är Lance Armstrong en väldigt ointressant person i min värld som ljuger när tillfälle ges och jag upplever dessutom honom som tråkig och manipulerande, och folket i hans närhet är tyvärr inte mycket bättre eftersom de alla hjälpte till när det kom till att tysta ner ryktena. Dokumentären tillförde absolut ingenting viktigt och jag ångrar nästan att jag la ner tid på den. Men är det nu så att du verkligen älskar Lance Armstrong och hans extremt tråkiga sport så kanske du kan finna The Armstrong Lie intressant, men annars så är detta bara kattpiss som ligger utspätt i en spya på stan. Punkt slut.
 
 photo the-armstrong-lie03_zps4244c8c9.jpg
Dopade är vi allihop.  
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Armstrong Lie.
Svensk titel: The Armstrong Lie.
Genre: Dokumentär.
Medverkande: Lance Armstrong, Reed Albergotti, Betsy Andreu m.fl.
Regi: Alex Gibney.
Manus: Alex Gibney.
Speltid: 123 min.
Språk: Engelska.
Produktionsland: USA.
Utgivningsår: 2013.
Taglines: "I didn't live a lot of lies, but I lived one big one".
Åldersgräns: 11 år.
Biorelease: - .
Distributör: Sony Pictures.
DVD och Blu-rayrelease: 2 Juli 2014.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.