Thanks for Sharing (2012)

 photo thanksforsharing_zps8c9c5744.jpg 
Thanks for Sharing (Drama/Komedi):
Adam är en sexmissbrukare som är på bättringsväg och när han träffar Phoebe på en fest så kastas han återigen ut i dejtinglivet. Med tanke på hans sjukdom så blir kärlekslivet aningen komplicerat, för det är ju kanske som de säger: "En gång en missbrukare, alltid en missbrukare".
 
 
FILMEN FÅR:
Om du vill se en film som kommer få dig att må dåligt så är Thanks for Sharing filmen för dig. Nu menar jag inte detta på ett negativt vis, för ibland så behöver man faktiskt tryckas ner lite och se det mörka i livet för att sedan kunna må bra. Just Thanks for Sharing tar upp sexmissbruket och allt som det berör tillsammans med så mycket annat och effekten som filmen ger är rätt så stark. Filmen bjuder på en hel del rubbade personer som alla har någon form av störning, en del värre än andra och det får mig att börjar undra om det egentligen finns någon som är normal där ute i världen. För visst är det så att vi alla egentligen sitter på någon form av missbruk som vi inte vill erkänna, det är kanske bara det att det oftast inte klassas som sjukligt.
 
 photo Thanks-For-Sharing-19_zps33cc3e99.jpg
Vänskap, kärlek och sexmissbruk, kan det verkligen funka?.
 
Thanks for Sharing har den där deprimerade tonen över sig som nästan får det att göra lite ont i hjärtat på mig samtidigt som jag nästan kan småskratta åt vissa incidenter. Det går alltså bra att både njuta och lida med karaktärerna i filmen och de alla blir älskvärde på något vänster trots att en del sjuka beteenden visas upp. Somliga må jag gilla mer än andra men de alla får iallafall ett medlidande utav mig. I stråklastar ljuset ser vi Adam (Mark Ruffalo) som är en "nykter" sexmissbrukare sedan 5 år tillbaka i tiden och som kastas in i kärlekslivet igen när han möter Phoebe (Gwyneth Paltrow) på en fest. Nu när kärleken står för dörren blir det en ständig kamp för honom att inte falla tillbaka till det sjuka beteendet som gör sig påmint lite då och då och det blir inte direkt lättare när Phoebe är en väldigt sexuell person. Filmen bjuder på med och motgångar i relationer och även om allt är frid och fröjd till en början så är det bara att börja ladda upp för problem och tillbakafall, annars hade det ju inte blivit mycket till film av det hela.
 
 photo thanksforsharing3_zps75ae2b54.png
Phoebe porrar till det medan Adam kämpar med sitt sexmissbruk
 
Så ja, Thanks for Sharing må kanske inte vara ett lyckopiller men filmen bidrar ändå med en slags harmoni som jag finner väldigt tilltalande. Vi får även se att många olika missbruk oftast går hand i hand och att de alla tycks dras till varandra samtidigt som det kryllar av dessa små missbrukare i en och samma familj. Det blir som en tragisk soppa av olika problem där man stundvis ändå kan se glädje och ljusa stunder i livet, men det är ändå de deprimerande bitarna som är filmens styrka. Utan den tragiska tonen så hade antagligen inte Thanks for Sharing haft mycket att erbjuda. Men nu blir det som en liten god sockerkaka som kanske råkar innehålla lite salt på sina ställen och därför svider det också till här och där, men ack så gott det blir ändå.
 
 photo thanks-for-sharing03_zps5300a170.jpg
En skara missbrukare.
 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Thanks for Sharing.
Genre: Drama, Komedi.
Skådespelare: Mark Ruffalo, Gwyneth Paltrow, Alecia Moore (Pink), Josh Gad, Tim Robbins m.fl.
Regi: Stuart Blumberg.
Manus: Stuart Blumberg och Matt Winston.
Speltid: 112 min.
Språk: Engelska.
Produktionsland: USA.
Produktionsår: 2012.
Åldersgräns: 15 år.
Biorelease: -.
Distributör: Scanbox.
DVD och Blu-rayrelease: 5 februari 2014.
Filmen finns att köp hos: Discshop, Cdon och Ginza.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: