Space Dogs 2 (2014)

 photo space_dogs_2_zps817e7dba.jpg 
Space Dogs 2 (Animerad Familjefilm, Komedi, Äventyr):
I samma veva som NASA skickar i väg en apa till månen skickar Ryssland iväg hundarna Belka och Strelka till samma destination. Väl där upptäcker de orsaken till ett antal märkliga och mystiska händelser som har inträffat på Jorden.
 
 
FILMEN FÅR:
Det har gått fyra år och nu återvänder Ryssland till tv-skärmen med den animerad uppföljare till Space Dogs, men till skillnad från Space Dogs som är verklighetsbaserad så är Space Dogs 2 nästan helt och hållet en påhittad rymdsaga där rymdvarelser står för dörren. Vissa småsaker bygger fortfarande på det som en gång har hänt men de är så små och obetydliga att filmen enbart kan klassas som ett påhittat äventyr. Vi har här föremål som försvinner från jordens yta och i samma veva skickar både USA och Ryssland upp djur i rymden, inte för att spåra rätt på de försvunna föremålen utan snarare för att förstöra för varandra. Filmen bygger därför något litet på på den rymdtävlingen man har hört talas om, för alla vill ju vara först ut i rymden med något.
 
 photo spacedogs2d_zpsfc31902a.jpg
Saker försvinner från jordens yta och dyker upp på månen
 
Med tanke på att Space Dogs 2 inte bygger på en verklig händelse så blir den också lite sämre än den förra filmen. Allt är praktiskt taget påhittat och vi har liksom här ingenting att basera storyn på, och även om jag tycker om påhittade historier som utspelar sig i rymden så känns det inte helt rätt men hundar, apor och utomjordingar på månen. Filmen berör mig inte lika mycket som den förra gjorde och detta på grund av verklighets bristen. Men den är ändå både söt och charmig men en del roliga inslag, det är bara det att jag inte kan gå in lika djupt i handlingen och därför blir allt också mer platt och betydelselöst.
 
 photo spacedogs2_zps98216b28.jpg
Hundarna möter en marsian på månen.
 
Men nu är det ju så att Space Dogs 2 fortfarande är en barnfilm som ska ses genom ett barns ögon och då tror jag faktiskt att även denna filmen kan funka. Det kan rent av vara så att småbarnen tycker bättre om detta rymdäventyret än om det som innehöll en verklig händelse och som vuxen går det ändå rätt så bra att se filmen, man få bara inte ta den på så stort allvar och istället bara glida med i konstigheterna.
 
 photo spacedogs2f_zps76fc9ef1.jpg
Apor, hundar och bananer, det är rymdlivet det
 
Animationen har kanske blivit något bättre sedan den förra filmen kom ut men dessvärre är dvd-utgåvan något sämre. Precis som sist så så saknar filmen sitt ryska originalspråk och endast de dubbade versionerna finns tillgängliga. Denna gången kan man inte heller ta bakvägen in och hitta den engelskspråkiga versionen utan filmen finns enbart dubbad till svenska, danska, norska och finska. Och till råga på allt så lyser fortfarande undertexten med sin frånvaro vilket gör det lite svårt för mig att höra vad vissa av karaktärerna säger, och det är inte för att jag hör dåligt utan det är på grund av det dåliga uttalet och dialekterna. Så slå på hörapparaten för att kunna hänga med felfritt på rymdäventyret i Space Dogs 2.
 
 photo spacedogs2b_zps1169ffd6.jpg
En rysk farkost tittar bort mot jorden.
 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Belka i Strelka: Lunnye priklyucheniya.
Svensk titel: Space Dogs 2.
Alternativ titel: Space Dogs 2: Moon Adventures
Genre: Animerad Familjefilm, Komedi, Äventyr.
Skådespelsröster (Ryska): Nonna Grishaeva, Maryana Spivak, Evgeniy Mironov, Timur Rodrigue, Sergey Garmash m.fl.
Skådespelsröster (Svenska): Jenny Wåhlander, Simona Holmström, Adam Helin, Johan Reinholdsson, Fredrik Hiller Matilda Knutsson m.fl.
Regi: Inna Evlannikova, Aleksander Khramtsov och Vadim Sotskov.
Filmmanus: Maksim Belozor, John Chua, Andrey Galanov, Aleksander Khramtsov, Nikolay Makovskiy, Sergey Moskvich, Viktor Strelchenko, Maksim Vozynyak och Sergei Zernov.
Speltid: 72 min.
Originalspråk: Ryska (ej tillgängligt).
Språk (dubbad till): Danska, Finska, Norska, Svenska.
Undertext: - .
Produktionsland: Ryssland.
Utgivningsår: 2014.
Taglines: - .
Åldersgräns: Barntillåten.
Biorelease: - .
Distributör: Scanbox.
DVD och Blu-rayrelease: 6 Augusti 2014.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Filmserien består av: Space Dogs (2010).
                                   Space Dogs 2 (2014).

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: