Rio 2 (2014)

 photo rio2_zpsdb3655c1.jpg 
Rio 2 (Animerad Familjefilm, Komedi, Äventyr):
Blu och Jewel lever ett lyckligt liv med sina tre barn i staden Rio de Janeiro. Men när de få reda på att det kan finnas ytterligare några Spixara (blåa papegojfåglar) i Amazonas djungel bestämmer Jewel att de alla ska ta sig dit så barnen kan lära sig hur det är att leva det riktiga fågellivet, något som Blu motvilligt går med på.
 
 
FILMEN FÅR:
Rio 2 är uppföljaren till Rio och låt mig säga som så att det var vackert i Rio de Janeiro men det är desto vackrare i Amazonas djungel dit äventyret nu tar oss. Allt må vara animerat men den färgglada djungeln är som en saga av skönhet med sitt otroliga växtrike och sina färgstarka och söta djur, och bara det gör att hela filmen blir trollbindande och magisk.
 
 photo Rio-2-04f_zps0611102f.jpg
Jewel bestämmer att det är dags för ett äventyr
 
I Rio fick vi ta del av hur Blu (röst av Jesse Eisenberg), efter mycket om och men, lyckades fånga in kärleken Jewel (röst av Anne Hathaway) och här i Rio 2 handlar det snarare om att inte förlora henne. Blu drabbas nämligen av något som kan likna svartsjuka när vi äntligen få täffa Jewels familj och gamla vänner som visar sig vara vid liv i Amazonas djungel. Det blir lite av en tävling där Blu ständigt måste visa att han är värd sin fru och där ingen tycks acceptera honom. Det blir på så vis lite sorgligt emellanåt och jag blir därför nästan lite tårögd när ingen tycks se Blus otroliga charm och kärlek. Till råga på allt så får han konkurrens av Jewels gamla barndomsvän Roberto (röst av Bruno Mars) som nu vill vara mer än bara vänner. Det må vara sorgligt att se Blus kamp om kärleken, speciellt när även hans tre barn vänder honom ryggen, men det blir också väldigt kul. Livet i Amazonas är ingen svärsons dröm direkt men för oss tittar blir det iallafall ett härligt äventyr.
 
 photo Rio-2-Official-Trailer-3-10_zps8c114a7a.jpg
Roberto lägger in en stöt på Jewel så fort han får chansen
 
Förutom vackra miljöer med stacka färger så bjuder Rio 2 alltså på det tuffa familjelivet som dessutom är fullt av sång och musik. Fåglarna brister nämligen ut i sång och dans när man minst anar det och det finns både för och nackdelar med det. En del sånger är riktigt klämkäcka medan andra inte är det och det är också de som trycker ner filmen något. Det blir med andra ord lite för mycket av det goda. Men över lag så är Rio 2 något bättre än Rio där vi också få ta del av lite hämnd. Den onda fågeln Nigel (röst av Jemaine Clement) har nämligen överlevt olyckan som han drabbades av i första filmen och han har nu gett sig fan på att ta ut sin hämnd på Blu. Just den biten av handlingen ligger lite i skym undan men den finns ändå där för att fylla upp en mening.
 
 photo Rio-2-Official-Trailer-3-25_zps122b5974.jpg
Nigel och hans vän Gabi (röst av Kristin Chenoweth).
 
Så ja, jag tycker alltså att Rio 2 är aningen bättre än Rio och det kan vara föra att jag nu visste vad jag gav mig in på. Men annars så är de båda filmerna på ett ungefär lika charmiga och söta och självklart så är även detta en film som barnen kommer uppskatta, och alltså inte bara vi vuxna.
 
 photo rio-2-image05_zps792e9b99.jpg
Morfar Eduardo (röst av Andy Garcia) ger nästan alla i familjen ett varmt välkomnande.
 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Rio 2.
Svensk titel: Rio 2: Prövar vingarna i Amazonas.
Genre: Animerad Familjefilm, Komedi, Äventyr.
Skådespelsröster (Engelska): Jesse Eisenberg, Anne Hathaway, Jemaine Clement, Andy Garcia, Jamie Foxx, Leslie Mann, Bruno Mars, Tracy Morgan, Will.i.am, George Lopez, Kristin Chenoweth m.fl.
Skådespelsröster (Svenska): Ola Forssmed, Pernilla Wahlgren, Fredde Granberg, Josephine Bornebusch, Dogge Doggelit, Jakob Stadel, Kodjo Akolor, Magnus Ehrner, Claes Ljungmark, Lizette Pålsson, Kim Cesarion m.fl.
Regi: Carlos Saldanha.
Filmmanus: Carlos Kotkin, Jenny Bicks och Yoni Brenner.
Speltid: 101 min.
Originalspråk: Engelska / Portugisiska.
Språk (dubbad till): Danska, Finska, Flamländsk, Franska, Nederländska, Norska, Svenska, Tyska.
Undertext: Danska, Engelska, Finska, Franska, Nederländska, Norska, Svenska, Tyska.
Produktionsland: USA.
Utgivningsår: 2014.
Taglines: "It's on in the Amazon", "She's exotic, he's chaotic." och "He's villainous, she's venomous".
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år.
Biorelease: 11 April 2012.
Distributör: 20th Century Fox.
DVD och Blu-rayrelease: 27 Augusti 2014.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Köp filmen på Blu-ray 3D hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Köp "Rio 1-2" filmboxen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Köp "Rio 1-2" filmboxen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Filmserien består av: Rio (2011).
                                   Rio 2 (2014).

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: