Ride Along (2014)

 photo ridealong_zps4e5a5ace.jpg 
Ride Along (Action, Komedi):
Ben har precis blivit antagen till polishögskolan och har planen på att fira till sin flickvän Angela vars bror James, som är en polis, inte accepterar honom. Så för att bevisa att han är värd Angelas hjärta hänger Ben med James på en 24-timmars patrullrunda i Atlanta.
 
 
BETYG och RECENSION:
Kevin Hart, som bara sticker 1,57 meter ovanför markens yta, har jag alltid tyckt om som skådespelare men jag har av någon anledning inte sett så många filmer med honom. Ice Cube, ja han heter faktiskt så numera, har jag däremot aldrig tyckt om och när de båda nu samlas i en och samma film så blir det på gott och ont. Kevin, som vi ser i rollen som Ben, skämtar bort hela tillvaron medan Ice Cube, som vi ser i rollen som James, mest bara levererar ett dåligt skådespel som jag inte kan ta på allvar. Han anstränger sig lite för mycket för att verka cool och på grund av detta så leder det till raka motsatsen vilket i sin tur drabbar filmen Ride Along något. Men det blir trots allt ändå lite småkul på sina ställen och det händer till och med att jag skrattar till. 
 

 photo ride-along01_zpsb3a72adb.jpg
Sitter bara Ben på köksbänken så blir han iallafall längre än flickvännen Angela (Tika Sumpter)
 
Den stenhårda snuten James (Ice Cube) är lite för allvarlig för sitt egna bästa och tycks äta stål till frukost medan gröngölingen Ben (Kevin Hart), som egentligen inte ens är en gröngöling utan bara glider med för skojs skull, skämtar bort tillvaron och gör ett åtlöje av sig själv. Det blir en kombo som stundvis är både rolig och fjantig men det blir också lite stelt för sitt egna bästa emellanåt. Jag kan inte riktigt ta karaktärerna på allvar och det är också något som förstör, men ta man bara hela filmen med en nypa salt så funkar den ändå relativt bra.
 
 photo ride-along03_zps5654cadf.jpg
Skämtet och allvaret.
 
Specialeffekterna i Ride Along är dessvärre inte heller något som vi kan hänga i julgranen och filmens handling är något överdriven men också väldigt bekant. Det är praktiskt taget samma snut-historia i grund och botten som det är i alla polisfilmer och det kan lätt göra det hela lite tråkigt, men ändå så kände jag mig underhållen under filmens gång. Filmen bjuder inte på en allt för genomtänkt historia och man behöver därför inte anstränga sig utan bara glida med i dumheterna som sker på bild. Det är något som jag kan tycka är enkelt och smidigt ibland för det är rätt skönt att slippa behöva tänka när man ser på film. Så... så länge du är ute efter något lätt så funkar Ride Along bra hemma i tv-soffan men vill du ha ut lite mer av din filmupplevelse så få du vända blicken mot något annat.
 
 photo ride-along-image04_zpsc9e14604.jpg
"Det var riktigt dåliga effekter".
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Ride Along.
Svensk titel: Ride Along.
Genre: Action, Komedi.
Skådespelare: Ice Cube, Kevin Hart, Tika Sumpter, John Leguizamo, Bruce McGill, Bryan Callen, Laurence Fishburne m.fl.
Regi: Tim Story.
Filmmanus: Greg Coolidge, Jason Mantzoukas, Phil Hay och Matt Manfredi.
Speltid: 99 min.
Språk: Engelska.
Produktionsland: USA.
Utgivningsår: 2014.
Taglines: "Propose to this cop's sister? Rookie mistake".
Åldersgräns: 11 år.
Biorelease: - .
Distributör: Universal.
DVD och Blu-rayrelease: 23 Juli 2014.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: