Blood Ties (2013)

 photo blood_ties_blu_ray_zps7f7412fd.jpg
Blood Ties (Drama, Kriminalare, Thriller):
Chris och Frank är två bröder som står på varsin sida om lagen under 1970-talet i Brooklyn. Frank jobbar på den lokala polisstation medan Chris precis har kommit ut ur fängelset efter ett 12 år långt fängelsestraff. Väl ute i det fria faller dessvärre Chris snabbt in på fel spår igen och detta hotar Franks arbetssituation eftersom han nu måste välja familjen eller jobbet.
 
 
FILMEN FÅR:
Blood Ties tar oss tillbaka till det hårda livet i Brooklyn, New York under 1974 (och inte 1973 som det står på filmfodralet). Det var tydligen en tid då nästan alla var inblandade i någon farm av kriminalitet och levde ett rätt så sunkigt liv. Vi kan här glömma det färgglada 70-talet som vi annars är så vana vid att se på film och istället möts vi av en rätt så grå, färglös och dyster tillvaro. Blood Ties är med andra ord inte den där muntra 70-tals filmen utan den är snarare väldigt dyster och tragisk och det i sin tur berör mig lite lätt.
 
 photo blood-ties-zoe-saldana-billy-crudup-636-380_zps5a793694.jpg
Det dystra och tragiska livet i Brooklyn under 70-talet
 
Blood Ties är en väldigt stark film med starka karaktärer och bra skådespelare så den påverkar antagligen oss alla på ett eller annat sätt. Många av karaktärerna är dessutom älskvärda på ett eller annat vis och jag kan iallafall känna med dom i deras upp- och nedgångar, men ändå så räcker det inte riktigt till. Nu är det visserligen så att jag inte är jätteförtjust i denna typen av filmen men det finns ändå stunder som få mig berörd. Jag är inte mycket för det kriminella livet, inte som det visas upp här iallafall, och även om filmen bidrar med en otrolig känsla så ville jag ändå haft ut lite mer. Filmen är nämligen lite för stillsamt för min smak och trots detta så lever ändå huvudkaraktären Chris (Clive Owen) ett rätt så händelserikt liv innehållande det ena brottet efter det andra, medan hans bror Frank (Billy Crudup) försöker slå blindögat till. Men det saknas liksom ändå något litet, något som skulle kunna få filmen att svepa förbi utan att kännas slö.
 
 photo blood-ties-2013_zps00419f57.jpg
Frank och Chris står på varsin sida om lagen.
 
Vare sig Blood Ties är slö eller ej så är filmmusiken helt underbar och just det få mig att sakna en tid innan min egna tid. Dessutom har Blood Ties lyckats samla ihop några av de vackraste kvinnorna i Hollywood i en och samma film, men skönhet på tv-skärmen gör inte nödvändigtvis en film bra. Marion Cotillard, Mila Kunis och Zoe Saldana, som vi ser i rollerna som Monica, Natalie och Vanessa, må alla lysa upp tv-rutan med sin skönhet men filmen har ändå brister, trots att den är gripande. Det är bara något med upplägget som får Bloo Ties att sjunka genom marken lite lätt och trots att filmen är väldigt stark så kan jag inte älska den. Jag kan bara tycka att den är gripande och medelbra, och tyvärr inget annat.
 
 photo bloodties_zps8b48d697.jpg
Chris och hans kvinnor
 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Blood Ties.
Svensk titel: Blood Ties.
Genre: Drama, Kriminalare, Thriller.
Skådespelare: Clive Owen, Billy Crudup, Marion Cotillard, Mila Kunis, Zoe Saldana, Matthias Schoenaerts, James Caan, Noah Emmerich, Lili Taylor m.fl.
Regi: Guillaume Canet.
Filmmanus: Guillaume Canet och James Gray.
Speltid: 127 min.
Språk: Engelska / Italienska, Spanska.
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska.
Produktionsland: USA / Frankrike.
Utgivningsår: 2013.
Taglines: "Crime runs in the family".
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Biorelease: - .
Distributör: Scanbox.
DVD och Blu-rayrelease: 13 Augusti 2014.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: