R.I.P. Paul Walker

"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling."
- Paul Walker
 

R.I.P. Paul Walker
12 september 1972 - 30 november 2013
 
Varje dag dör människor runt om i världen och vi ska inte ljuga, det är sällan som vi faktiskt bryr oss om de som vi inte känner. Men ibland händer det att en offentlig person eller en person inom kändisvärlden går bort och då blir det helt plötsligt personligt.
Det rör sig då om en person som vi inte känner på det privata planet men som de flesta av oss ändå känner till och då har vi alla ändå någon form av "relation" till den avlidne.
Dessa personer är såna som vi har beundrat och kanske sett upp till, det känns därför som om att man känner personen i fråga genom deras filmer och/eller musik och därför tar de flesta av oss deras död lite extra hårt.
 
Igår, lördagen den 30 november 2013, miste vi en person som iallafall jag alltid har haft ett gott öga för. Skådespelaren Paul Walker, 40 år, var med i en bilolycka i Valencia, Santa Clarita, California, USA som kostade honom och hans vän Roger Rodas livet.
Det var under en välgörenhetsinsamling till offren för tyfonen i Filippinerna i Santa Clarita, norr om Los Angeles som Paul och hans kompis racingproffset Roger Rodas fanns på plats. De gav sig iväg på en test-tur i Roger Rodas Porsche Carrera GT när olyckan var framme. Av okänd anledning kraschade bilen in i ett träd och fattade eld. Vännerna som hörde kraschen fanns snabbt på plats för att släcka elden men deras räddningsförsök misslyckades och Paul och hans vän dog antagligen meddetsamma i kraschen.
 
 photo walker1n-23_zps90df3415.jpg
Sista bilden på Paul.

Paul Walker föddes den 12 september 1972 i Glendale, California, USA och har under sin karriär medverkat i 42 filmer/kortfilmer/serier.
Han är antagligen mest känd för sin roll som Brian O'Conner i The Fast and the Furious filmserien som just nu håller på att spela in sin sjunde film. Hur Pauls död påverkar filminspelningen är oklart men det talas om att det kommer bli en hyllning till skådespelaren.
 
Runt om i världen sörjer nu folk för Paul och hans vän och allt vi kan säga är rest in peace samtidigt som vi tänker på deras vänner och familjer.
Paul Walker lämnar efter sig en 14-årig dotter, Meadow Rain, som han har tillsammans med sitt ex Rebecca och Roger Rodas lämnar efter sig en son på 8 år som dessutom fanns på plats vid olyckan.
 
Stjärnhimlen lyser nu något svagare, men Paul Walker kommer iallafall att för alltid leva kvar i sina filmer.
 
 photo walker-crash_zps88bd38f9.jpg
 photo spl659810-010_zps76fcd34e.jpg
 photo walker2_zps8cca64ac.jpg
 photo walkercrash3_zps053432c5.jpg
Bilder från kraschen
 
*Bildkälla: Daily News

Kommentarer
David H säger:

Fint skrivit Lina

Svar: Men vad ska man göra när det gör ont i hjärtat på en? Paul Walker, en av mina många kändis förälskelser. Alla dreglade efter Vin Diesel i F&F filmerna, jag dreglade efter Paul som är/var mer min typ.
...Liiinna

2013-12-01 Kl: 19:24:34
David H säger:

Det är sorgligt när en favorit lämnar in i förtid, och en påminnelse om att det kan hända alla.
Jag har också föredragit Paul i F&F filmerna. Mer min typ.......I´m totaly not gay thow ;)

Svar: Visst är det sorgligt. La till:
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling."- Paul Walker
i inlägget eftersom det tydligen är något som Paul själv har sagt.

Tycker det är skönt att det manliga könet också kan säga så om andra män. De flesta brukar inte vilja göra det, och de vill inte heller uttrycka sig om hur vidare andra män ser bra ut eller inte och jag fattar inte varför del flesta har så svårt för det. Vi kvinnor säger ju både att män och kvinnor är snygg och vackra utan några problem.
...Liiinna

2013-12-01 Kl: 19:59:25
Tess säger:

Vad hemskt för det stackars barnet att vara med på plats när han pappa Roger dog :-( Och hemskt för Pauls dotter också :-(

Svar: Alltid hemskt när folk dör, Rogers son ska dessutom ha sprungit fram till bilen för att rädda sin pappa, dock utan framgång.
...Liiinna

2013-12-01 Kl: 22:11:18
URL: http://highlandertess.blogg.se
Tess säger:

Svar: Huh vad hemskt :-( Hoppas inte han såg något som han aldrig kan glömma. Minnesbilden av bilen som kraschar är tillräckligt jobbigt skulle jag tro.

Svar: Man får hoppas det, men eftersom han va där så är risken stor att han såg en brinnande kropp. Usch fy och fasa.
...Liiinna

2013-12-02 Kl: 22:52:10
URL: http://highlandertess.blogg.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: