Dirty Dancing 1-2

Photobucket
Dirty Dancing (Drama):
Sommaren 1963 är 17-åriga Baby på semester med sin familj. På hotellet där de bor jobbar Johnny som danslärare och Baby faller pladask för både honom och dansen, men han är en person som dansar en dans som inte uppskattas av alla.


Filmen får:
Dirty Dancing måste vara 1980-talets stora stolthet då filmen har blivit till en riktig klassiker. Det är en utav 80-talets bästa filmer och som kan få Flashdance att slänga sig i väggen. För även om de båda filmerna är bra så vinner Dirty Dancing med hästlängder och ger oss en bättre romantisk känsla som sprider sig i hela kroppen. Här har vi den passionerade kärleken som vi kvinnor har en tendens till att älska och romantiken mixas här med den härlig gamla musik och dansen som vi idag inte längre kan se. Dirty Dancing är en sådan film som får mig att böla på grund av nostalgin och det är inget fel med det. För man behöver inte alltid lipa för att något är tragiskt eller ledsamt, det går lika bra att lipa utav glädje för lite lycka skadar aldrig. Men allt är tyvärr inte bra och jag måste säga att en del dialoger läggs fram på ett lite töntigt vis och de låter även lite inövade här och där, och det är just därför som filmen inte får fullpott i poängskaran. Men Dirty Dancing är ändå en av de bästa filmer som gjorts när det kommer till drama och något säger mig att den kommer leva vidare för alltid.



Photobucket
Dirty Dancing 2: Havana Nights (Drama):
När den amerikanskan överklass familjen Miller flyttar till Havanna i november 1958 förväntade de sig att deras äldsta dotter Katey skulle umgås med stadens överklassungdomarna. Men så blir det inte riktigt utan hon fattar tycke för den lokala underklass kyparen Javier som lär henne den sensuella kubanska dansen. Detta leder till en kärlek som de båda kommer att få kämpa för.


Filmen får:
Jag förstår inte varför man nästan 20 år senare försöker återskapa en känsla och en film som redan har lyckats så bra och varför i hela friden försöker man ens göra en prequel som nästan är dömt till att misslyckas? Dirty Dancing kom ut 1987 och gjorde då succé och uppföljaren Dirty Dancing 2 kom ut 2004 och den lyckades tyvärr inte alls med att återskapa känslan som den första filmen gav och fortfarande ger oss, de kunde lika väl ha låtit bli kan jag tycka. Inte nog med att Dirty Dancing 2 förstör legenden utan den lyckas inte heller med att skapa någon form utav känsla eller romantiken, något som andra romantiska filmer inte tycks har något problem med. Det vi få se här känns som något som vi kan se var dag men här blir det utan gnistor och lågor. Men om jag bortser från faktan som säger att detta är en uppföljare till en film som jag älskar så är det är egentligen inget fel på själva filmen i sig. De skulle bara ha skippat själva uppföljare grejen och gjort den som en film för sig, för då kanske den hade blivit lite bättre. Men nu jämför jag den med den gamla hederliga filmen som kom för längesedan och då misslyckas tyvärr Dirty Dancing 2 på alla punkter. Den största tabben av dom alla är ändå att de har satt in Patrick Swayze i en liten roll som en danslärare. För filmen utspelar sig trots allt 5 år innan Dirty Dancing och där var han ung och het men nu så är han rätt så mycket äldre. Nu kanske han inte ska föreställa samma person, men det gör detsamma för det är ändå störande. Så nej, som uppföljare suger Dirty Dancing 2 men ser jag filmen som en fristående film så går den an och jag överlever därför tortyren.